header

A doua competiţie din sezon, pe cale să înceapă

 • Prima parte a campionatului s-a terminat. Sezonul regulat a fost unul cu suișuri și coborâșuri, dar per ansamblu a fost unul bun. Raportat la bugetul și lotul de care dispune, CSM Făgăraș a crescut față de sezonul precedent, dar la fel ca atunci și anul acesta, finalul sezonului a găsit Liga Națională de Handbal masculin  cu două echipe retrase.
 • Dacă anul trecut obiectivul principal a fost evitarea retrogradării, iată că pentru acest sezon obiectivul a fost fixat ceva mai sus și anume evitarea barajului.
 • Date fiind condițiile actuale, faza de play-out se va desfășura cu doar patru echipe. Pe lângă echipa noastră acestea sunt: HC Vaslui, CSM Focșani și CSU Suceava. Vor fi 6 etape, iar partidele vor fi tur-retur.
 • În clasamentul de început al play-out-ului, după ce s-au luat în considereare doar punctele obținute între ultimele patru clasate în sezonul regulat, Făgărașul este pe locul I , la egalitate de puncte cu HC Vaslui, dar cu un golaveraj mai bun în partidele directe, iar CSU Suceava și CSM Focșani la doar un punct distanță de primele două clasate, de asemenea despărțite de golaveraj.

1

 • Teoretic presiunea nu mai este atât de mare pentru echipa noastră deoarece nu mai există pericolul retrogradării directe. Mai mult de atât, echipele adversare sunt de același calibru și valoare; statistica ne ajută în acest sens: diferentă de puncte foarte mică, iar reportul golurilor marcate și primite este foarte strâns.
 • În sezonul regulat ce tocmai s-a încheiat, elevii lui Andrieș au reușit victorii cu fiecare; cu Suceava și Vaslui pe teren propriu, iar cu CSM-ul din Focșani, în deplasare.  Nu punem la socoteală meciul cu Focșani de pe teren propriu pentru că cei doi arbitrii și observatorul au văzut alt meci … pe față.
 • Calculele pe hârtie nu sunt complicate: dacă vom obține trei victorii, obiectivul este în proporție foarte mare atins. Meciurile de pe teren propriu vor fi decisive. Programul este unul favorabil, vom avea primele două etape „acasă“ ; ne vom juca șansele de evitare a barajului în fața propriilor suporteri.
PROGRAM PLAY-OUT:

 Etapa I (15 aprilie):
 CSM Făgăraș-CSM Focșani
 Etapa II (22 aprilie):
 CSM Făgăraș-HC Vaslui
 Etapa III (29 aprilie):
 CSU Suceava-CSM Făgăraș
 Etapa IV (6 mai):
 CSM Focșani-CSM Făgăraș
 Etapa V (13 mai):
 HC Vaslui-CSM Făgăraș
 Etapa VI (20 mai):
 CSM Făgăraș-CSU Suceava
 • Pentru acest play-out, Liviu Andrieș nu se poate baza pe Emilian Turcu (în recuperare după accidentarea suferită la genunchi) și pe Ilie Vaidasigan (accidentat în ultima etapă cu Poli Timișoara).
 • Meciul de acasă cu Focșani. Ne dorim revanșa. Ne dorim un arbitraj corect.
  Baftă CSM Făgăraș!

evenim ahc

Cristian Ramba

Va rugam sa apreciati pagina: