header

A doua victorie consecutivă

În ultima etapă a turului de play-out, CSM Făgăraș a primit vizita celor de la CSM Focșani. Aceștia veneau la Făgăraș după două înfrângeri (cu Suceava și Steaua), iar victoria cu echipa noastră era obligatorie pentru a mai avea șanse la evitarea barajului.

DSC_9920

De cealaltă parte elevii lui Liviu Andrieș, veneau cu un moral bun după victoria (obținută cu greu) pe teren propriu în fața celor de la CSM Satu Mare.

DSC_9915

Oarecum liniștiți, cu un avans de 9 puncte față de Satu Mare și în proporție mare cu obiectivul de a ajunge la baraj atins, făgărășenii au reușit să facă un joc bun, în care Răzvan Szopka a prins o zi fantastică, spre deliciul publicului. Totuși, față de alte partide, atitudinea jucătorilor a fost diferită, arătând vigoare și poftă de joc.

DSC_9925

DSC_9928

Echipa noastră s-a mobilizat mai greu la începutul meciului, atât pe atac, cât și pe apărare. Pe rând: Emilian Turcu, Marius Bahan și Marian Filip, l-au luat la țintă pe Emilian Marocico, făgărășanul din poarta Focșaniului.

DSC_9933

DSC_9960

Pe partea defensivă, deși cu o mișcare ceva mai agresivă ca de obicei, oaspeții au marcat de trei ori consecutiv. De abea în minutul 9 Emilian Turcu marchează primul gol pentru echipa noastră. Imdeiat după aceea Răzvan Szopka reușește să apere un contraatac și din acest moment se dă trezirea în tabăra făgărășană. Urmează câte o eliminare în fiecare echipă, după un clinci între Marius Bahan și un adversar, fapt care incită publicul și meciul este oprit câteva zeci de secunde. S-ar fi părut la un moment dat că arbitrii au scăpat meciul din mână. Intervenția observatorului și a oamenilor de ordine au calmat spiritele și meciul s-a reluat.

DSC_9949

După o recuperare, Eugen Frățilă este pus pe contraatac și reușește să marcheze, dar se și accidentează, lovindu-se de portarul advers.

DSC_9957

Împinși până la limita jocului pasiv, adversarii se grăbesc să arunce la poartă, dar Răzvan Szopka este atent și recuperează. Frățilă neatent dă mingea în afara terenului. Adversarii vin în atac și obțin lovitură de pedeapsă. Același Szopka apără și lovitura de la 7 metri. Jumătatea primei reprize, scor 2-4.

DSC_9946

Atacul următor este transformat de Alexandru Dedu, care obține și o eliminare pentru tragere de tricou. Oaspeții în criză de idei ajung la limita pasivului și pierd mingea, iar pe atac Marius Bahan aduce egalarea.

DSC_9924

Cu un om încă in plus pe teren, recuperăm mingea dar suntem taxați pentru neatenție și primim gol pe contraatac. Intrat în locul lui Frățilă, Bogdan Dincă este eliminat împreună cu adversarul direct pentru un clinci. Abea intrat în teren Mircea Alisie marchează. Scor 5-5.

DSC_9977

Răzvan Szopka mai recuperează o minge și după un un-doi cu Turcu, Alisie mai înscrie odată. Suntem egalați din nou, dar pe atatc Emilian Turcu marchează cu o execuție tipică lui. Szopka are altă paradă și pe contraatac marchează și Darius Apolzan. Ne desprindem la două lungimi pe tabela de marcaj. Minutul 27. Acestă diferența se mărește la trei goluri după golul lui Dincă, dar până la pauză oaspeții micșorează avansul nostru la un singur punct. Scorul la pauză : 10-9.

DSC_9971

Imediat după pauză Szopka apără primul atac al oaspeților, iar pe atac marchează și Filip după ce recuperează mingea apărată de Marocico. Urmează un joc pe contre, în care cele două echipe greșesc copilărește – ratări în postura de unu la unu, forțări în atac … -, iar în minutul 35, Lucian Arsene primește cartonaș roșu, apoi albastru pentru fault dur.

DSC_0020

Este restabilită egalitatea în minutul 37, iar în minutul următor oaspeții preiau conducerea, scor 11-12.

Oaspeții rămân cu un om în minus, iar pe atac nu reușesc să marcheze din cauza lui Szopka; este pus Dincă pe contraatac și mai obține o eliminare și o lovitură de pedeapsă transformată de Filip.

DSC_0009

Egalitate din nou. Primim gol și pe atac Marian Filip este ghicit de Marocico. Oaspeții bâlbâie atacul, Lordean recuperează și marcăm pe contraatac prin Turcu. Min 42, 13-13.

DSC_0022

Pe faza defensivă intră și Claudiu Mînea, Filip reușeste un alt blocaj, dar deși la limita jocului pasiv, moldovenii marchează un gol norocos de pe extrema dreaptă.

DSC_0042

La următorul atac, Dedu face pași, iar pe contraatac oaspeții nu mai iartă. Reducem rapid diferența, din atac pozițional, prin Leordean. Apoi Szopka mai are o intervenție bună și Bahan restabilește egalitatea.

DSC_0036

Tot Bahan în minutul 47 aduce formația noastră în avantaj. Din păcate, urmează două acțiuni trase la indigo: Szopka apără, Filip perde mingea. Minutul 50, 16-16.

DSC_0054

Ultimele 10 minute. Pierdem mingea din lipsă de soluții pe atac pozițional, iar Szopka, magistral apără în situație de unu la unu de pe semicerc, iar pe atac (în sfâșit!) marchează Filip din acțiune. Mai marchează Dincă încă o dată pe contraatac, primim eliminare la Bahan, dar marcăm prin Alisie în inferioritate numerică.

Szopka (a 14-a intervenție a meciului) scoate din nou, dar pierdem usor mingea. Nu terminam bine inferioritatea numerică și Apolzan primește și el eliminare. Time-out Focșani minutul 58, conducem 20-18.

DSC_0064

După un atac prelungit al oaspeților, vine aruncarea din extremă pe care o apără, fantastic, Răzvan Szopka.

DSC_0059

În încercarea de a recupera mingea cât mai repede, CSM Focșani încearcă o apărare om-la-om și în cele din urmă recuperează mingea. Pe apărare, Bahan comite fault pe semicerc, este eliminat, iar pentru cumul de eliminări temporare, primește cartonaș roșu.

Lovitura de pedeapsă este transformată, iar în ultimul minut, avem un singur  gol avans.

DSC_0147

Aceeași apărare om-la-om a oaspețior, dar care de această dată nu mai dă roade (deși cu un om în plus pe teren) și Mircea Alisie închide tabela. Scor final 21-19.

DSC_0170

DSC_0199

DSC_0123

DSC_0211

Surpriza acestei etape a fost și mai mare, deoarece CSM Satu Mare a obținut o victorie pe teren propriu cu CSU Suceava. Diferența de puncte în clasament, rămâne aceeași între echipa noastră și ultima clasată, deci de retrogradarea directă. Fiecare echipă mai are de disputat 4 meciuri (returul play-out-ului), iar surprize mai pot să apară.

După acest meci – ultimul al turului de play-out – urmează o pauză competițională; CSM Făgăraș va disputa următorul meci tot pe teren propriu, împotriva echipei CSA Steaua București.

 

Va rugam sa apreciati pagina: