header

CSM Făgăraș – AHC Dunărea Călărași, etapa revenirii

Sâmbătă 24 februarie, CSM Făgăraș a disputat partida contând pentru etapa a 20-a a Ligii Zimbrilor, împotriva celor de la AHC Dunărea Călărași. În condițiile în care Minaur terminase învinsă în partida contra liderului clasamentului, Steaua București, pentru Dunărea Călărași meciul de la Făgăraș reprezenta o bună oportunitate de-a rezolva (din punct de vedere matematic) accederea în play-off-ul competiției.

DSC_2072

De cealaltă parte, CSM Făgăraș disputa primul meci oficial în fața propriilor suporteri din 2018 și venea după o serie de meciuri în care a dezamăgit, mai ales din punct de vedere al atitudinii. De aceea partida cu Dunărea se arăta ca un bun prilej pentru rupe șirul prestațiilor negative. Ceea ce s-a și întâmplat.

DSC_2124

Cu o apărare flexibilă și pe alocuri agresivă (având un total de 5 eliminări temporare), dar și cu o prestație bună a lui Răzvan Fuică între buturi, CSM Făgăraș a încasat până în minutul 17 doar 5 goluri și a condus în câteva rânduri pe tabela de marcaj. Apărare eficientă, contraatac sau faza a 2-a, gol.

DSC_2121

DSC_2133

Față de precendentele partide s-a văzut o schimbare în bine a jocului: o mai  bună comunicare, dorință de a marca, revenire rapidă după ratări, prospețime și luciditate, ceea ce a pus oarecum în dificultate adversarul. Până la pauză s-a mers strâns pe tabela marcaj și s-a terminat 10-10.

DSC_2119

Partea secundă i-a surprins pe elevii lui Andrieș, parcă adormiți de valul evoluției bune din prima repriză. Până în minutul 40 au încasat cinci goluri și au marcat unul. Dar s-au trezit în următoarele 10 minute și au marcat de șase ori, primind doar două goluri. Aceeași rețetă ca în prima repriză. Apărare eficientă – repunere rapidă – gol. În minutul 46, CSM a avut șansa (în duel 1 la 1) de a se desprinde, dar o bară a lui Turcu și o intervenție de zile mari a portarului advers în fața lui Capotă, s-au opus.

DSC_2191

De menționat apetitul ofensiv al noului venit în echipa făgărașană, Ștefan Huta, care a marcat de 4 ori în interval de doar 6 minute. În minutul 48 Turcu iese accidentat, intră Mateoniu, restabilește egalitatea (17-17) și obține o eliminare la principalul marcator al oaspețior.

DSC_2236

DSC_2252

În ultimele 10 minute experiența oaspeților și-a spus cuvântul: nu s-au grăbit și au prelungit atacurile pană la limita regulamentului. În inferioritate, AHC Dunărea obține lovitură de pedeapsă și o transformă, iar pe atacul nostru apare precipitarea și se pierde ușor balonul. Următoare fază primim gol și oaspeții se distanțează la două puncte.CSM nu renunță și Bahan marchează, obținând și eliminare în tabăra adversă. Aceeași (enervantă) tragere de timp a călărășenilo, dar cu beneficiu: reușesc să marcheze prin Andrei Grasu.

DSC_2175

Pe atacul nostru Stefan Huta lovește bara, iar Grasu obține o lovitură de pedepsă, pe care o apără Radu Ivanov. Timpul se scurge in defavoarea noastră. Portarul oaspeților George Șelaru, iese din nou la rampă și difența de 3 puncte devine prea mare pentru a mai fi demontată. Scor final 20-23.

DSC_2271

Totuși să nu uităm că echipa noastră a jucat împotriva unui adversar care se situează în apropierea unor echipe ca Dinamo București, Dobrogea Sud și Poli Timișoara, la câteva puncte distanță, și cu un buget net superior celui de la Făgăraș.

Per ansamblu CSM Făgăraș a făcut o partidă bună, a dat dovadă de tărie în prima repriză când a ținut adversarul în șah, iar în actul secund atunci când a demontat o diferență de 4 puncte; chiar mai mult, a avut pozibiliatea să preaia conducerea pe final.

DSC_2200

CSM Făgăraș: Radu Ivanov, Răzvan Fuică (în poartă), Cosmin Capotă, Emilian Turcu(1), Răzvan Mateoniu(3), Huta Ștefan(5), Andrei Bejinariu(2), Tiberiu Constantinescu(2), Marian Filip(1), Ilie Vaidasigan(3), Florin Acatrinei(1), Marius Bahan(2), Alexandru Dedu, Caludiu Mînea, Mircea Alisie, Călin Leordean

 

Următorul meci CSM Făgăraș va juca în deplasare la HC Vaslui, joi, 1 martie 2018.

 

Cristian Ramba

 

 

 

 

Va rugam sa apreciati pagina: