header

CSM Făgăraș – CSM Satu Mare. Un prim pas

După terminarea campionatului regulat, cu un oarecare gust amar, cu două înfrângeri suferite pe teren propriu, cu SCM Politehnica Timișoara și Hc Odorhei, echipa noastră a rămas cu 7 puncte strânse în Liga Zimbrilor și a ocupat penultimul loc în clasament. Aceasta a fost doar o primă parte din competiția propriu-zisă. Urmează partea a doua: a play-out-ului.

 

DSC_8033

DSC_8212

 

Modul de desfășurare al play-out-ului

Pe baza clsamentului din sezonul regulat , mai au loc câteva meciuri pentru stabilirea clsamentului final, a campioanei și ale echipelor care merg la baraj și ale celor care retrogradează. Partidele sunt împărțite pe două secțiuni : play-off (primele opt echipe din clasamentul sezonului regulat) și play-out (ultimele șase).
În play-out aceste ultime șase echipe vor juca între ele pe sistemul tur-retur, intrând în competiție cu punctele acumulate în jocurile directe. Ultimele două echipe (locurile 5 și 6) retrogradează direct, iar cele clasate pe locurile 3 și 4, merg la baraj cu câștigătoarele dintre locurile doi și trei din seriile diviziei secunde.

DSC_8256

De exemplu CSU Suceava la finalul sezonului regulat acumulase 30 de puncte, dar în play-out a intrat doar cu 18, diferența de 12 puncte nu s-a luat în calcul pentru că acestea au fost obținute cu echipele clasate în primele 8.

Din acest punct de vedere CSM Făgaraș nu a fost dezavantajată; obținusem 7 puncte în sezonul regulat (două victorii cu CSM Satu Mare şi un egal cu CSA Steaua Bucureşti) și am păstrat aceste puncte, pentru că aceste două echipe se regăsesc și în play-out. Situația clasamentului la început de play-out:

1.CSU Suceava  18
2.CSA Steaua Bucuresti  18
3.CSM Focsani 2007  16
4.CSM Fagaras  7
5.CSM Satu Mare  1
6.HC Adrian Petrea Reșița  *

*- echipă retrasă din campionat.

 

DSC_8263

 

După cum o arată clasamentul, din punct de vedere matematic pentru CSM Făgăraș este posibliă evitarea retrodării directe și nu depinde de rezultatele celorlalte echipe. Evitarea barajului este aproape imposibilă având în vedere difența prea mare de puncte dintre între CSM Făgăraș și primele trei echipe clasate deasupra.

Primul meci din play-out a fost pierdut categoric cu Steaua București. A doua etapă CSM a stat; O victorie în meciul de mâine cu CSM Satu Mare ar aduce încă trei puncte și finalul play-out-ului ar fi mai liniștit pentru echipa noastră, iar obiectivul tot mai aproape.

 

Untitled-1-2

Va rugam sa apreciati pagina: