header

CSM Făgăraș, pe drumul cel bun

În etapa trecută de pe teren propriu, CSM Făgăraș a cedat în fața Dunării Călărași după un meci strâns, în care echipa noastră a dat dovadă de caracter, curaj și dăruire. Începutul primei reprize  a fost dominat de făgărășeni, care au impus o diferență maximă de 5 goluri, dar din păcate au intrat la vestiare cu o diferență de minus 1 gol. În repriza secundă handbaliștii nu s-au lăsat, egalând de mai multe ori adversarul și încercând să revină la conducere. Ultimele 5 minute au decis soarta meciului care s-a încheiat cu scorul 22-24. Este de admirat felul în care băieții noștrii evoluează și abordează orice adversar în lupta pentru obținerea unei clasări cât mai bune înainte de faza următoare a competiției.

DSC_6358

S-au remarcat Dan Vasile între buturi, care a avut peste 1o intervenții și două lovituri de la 7m apărte, ajutat de o apărare mereu activă în frunte cu Cosmin Capotă și George Roșca. Pe partea ofensivă Emilian Turcu a prins de câteva ori adversarul pe picior greșit și a înscris cu sânge rece, devenind la final principalul marcator al echipei, cu 5 reușite. Jocul cu pivoții (Mihai Huta și Alexandru Dedu) a mers foarte bine, acești marcând împreună de 7 ori. De asemenea contraatacul a funcționat, George Roșca reușind să aducă entuziasm în tribune după execuții de finețe. În partea secundă Adi Petrea a venit cu o inovație în inter stânga, prin introducerea lui Cosmin Capotă, iar acesta a făcut față cu brio provocării.

DSC_6397

Diferența din finalul partidei a fost făcută de experiența adversarului, care a tratat mai serios ultimele atacuri, dar care a avut și mai multe soluții pe banca tehnică. În echipa noastră s-a simțit absența aruncătorilor de la linia de 9 m, singurul nostru inter de meserie, Nicolae Ungureanu fiind ușor anihilat. Chiar dacă n-au obținut victoria, spectacolul oferit publicului a fost pe măsură, iar faptul că timp de 55 de minute au ținut în șah una din echipele care dorește titlul, nu este de ici de colo.

A fost o partidă specială și pentru antrenorul nostru, Adi Petrea, care a jucat împotriva echipei cu care a început acest sezon. Un moment frumos a fost creat de câțiva suporteri ai Dunării Călărași în debutul partidei. Aceștia i-au oferit un cadou simbolic, arătându-și aprecierea pentru activitatea depusă la echipa lor.

DSC_6369

Deplasare în Maramureș

Următorul meci are loc astăzi,cu începrere de la ora 18:00,  în cadrul etapei  cu numărul 20. Sportivii au făcut deplasarea la Baia Mare și sunt gata pentru înfruntarea băimărenilor, care vin după partide mai puțin reușite, dar care probabil se vor motiva să obțină un rezultat favorabil. Formația maramureșeană se află în acest moment pe locul 9 în clasament, la o diferență de 4 puncte de CSM. Victoria la Minaur ne poate duce la doar un punct diferență de acești, motiv pentru care partida devine și mai interensantă. Amintim că în turul campionatului, pe terenul CSM-ului ,cele două echipe au terminat meciul la egalitate.

Scorul partidei și marcatorii, live pe site-ul Federației Române de Handbal. 

Baftă CSM!

 

text: Diana Boriceanu
foto: Cristian Ramba

Va rugam sa apreciati pagina: