header

Cu și despre Alexandru Dedu

Alexandru Dedu, pivotul formației noastre ne-a răspuns astăzi la întrebările cu care v-am obișnuit, împărtășindu-ne mai multe informații despre el, dar și despre evoluțiile echipei. Acesta s-a născut la Brașov, în data de 26 martie 1992, și poartă numărul 17 pe tricoul de joc. Are 1,93 m înălțime și 110 kg, ceea ce îl încadrează în categoria pivoților înalți și puternici. Primii pași în handbal îi face chiar în orașul său natal, la vârsta de 15 ani, considerată târzie pentru începerea unui sport de performanță. Perioada junioratului și-o petrece la Clubul Sportiv Școlar Dinamo Brașov, iar la finalul acesteia debutează în Liga Națională, o dată cu transferul la Dinamo București, unde evoluează timp de doi ani. Rămâne în capitală pentru încă un sezon, de data aceasta ca jucător al echipei CSM București. În tot acest timp este convocat în cadrul Echipei Naționale de Tineret și în cadrul echipei Naționale Universitare a României. După trei ani în Liga Națională, ia hotărârea de a se transfera în Franța, unde, timp de două sezoane joacă pentru Loudéac și pentru Villefrance. În anul 2016, revine în România, devenind jucătorul formației noastre nou promovată, contribuind la fiecare victorie pe care o aceasta a obținut-o. Munca și ambiția sunt calitățile sale principale, fiind unul dintre jucătorii de bază din ultimele sezoane.

DSC_6878

Când ai început să joci handbal ?
Am început să practic cu handbalul la vârsta de 15 ani ,în anul 2007 la Clubul Sportiv Dinamo Brașov. În orașul natal mi-am încheiat perioada junioratului .

Ce înseamnă handbalul pentru tine?
Handbalul pentru mine reprezintă un mod de viață, pe care mi l-am dorit încă de când eram copil. Am muncit în fiecare zi, încercând să evoluez cât mai bine, pentru a ajunge la un nivel cât mai înalt pe acest plan.

Care a fost cel mai greu moment din cariera ta ?
Momentul cel mai greu, poate greu e dur spus, a fost cel în care am fost nevoit să plec de lângă familie și să mă adaptez sportului de înaltă performanță la un club mare cu standarde ridicate, Dinamo București.

Ce sfaturi le dai copiilor care practică acest sport ?
Sfaturile sunt cât se poate de directe și încurajatoare. Este foarte bine să practice un sport, îi dezvoltă atât pe plan fizic, cât și pe plan social, important este să o facă din plăcere, să se dedice în totalitate, să fie serioși, și cu siguranță vor reuși .

DSC_0497

Este greu sa fii sportiv de performanță ?
Viața de sportiv este una aparte. Sacrificiile făcute sunt răsplătite prin reușitele pe care le ai în cadrul echipei pentru care evoluezi. Atunci realizezi că a meritat tot efortul pe care l-ai depus.

Care este cea mai frumoasa amintire din cariera ta ?
Consider că cele mai importante și cele mai emoționante momente au fost reprezentate de trecerea la nivel de seniori, în cadrul unei formații din Liga Națională, care mi-a oferit ocazia să joc în continuare handbal din plăcere precum și de convocările la echipele naționale ale României: de tineret și universitară.

Ce îți dorești de la viitorul tău profesional?
 Îmi doresc ca în viitorul meu profesional, să continui ca și sportiv de performanță la un nivel înalt, să fiu util și să imi aduc aportul cât mai bine în cadrul formației pentru care joc.

DSC_7751

 Ați obținut o victorie frumoasă cu Baia Mare pe teren propriu. Cât de mult contează in clasament pentru voi ?
Victoria împotriva echipei din Baia Mare a fost importantă și meritată din punct de vedere al pregătirii și al determinării întregii echipe. Mă bucur că am reușit să învingem și că am obținut trei puncte valoroase pe teren propriu. Este foarte important să învingem acasă, dar și în deplasare. 

A urmat înfrângerea de la Suceava din această săptămână, cât de mult vă poate afecta?
Din păcate am pierdut partida de la Suceava. Era foarte bine dacă ne întorceam cu cele trei puncte din această deplasare, însă această înfrângere ne motivează să muncim mai mult  și să câștigăm fiecare partidă pe care o jucăm de acum încolo. Doar așa ne vom putea asigura un loc în clasament care să ne îndeplinească obiectivul impus.  Ne dorim ca în returul de acasă să ne luăm revanșa, atât pentru meciul din play-out cât și pentru cel din sezonul regulat.

Transmite un mesaj publicului din Făgăraș.
Mă bucură faptul că suntem încurajați de către suporteri adevărați. Ne ajutați enorm prin energia pe care o transmiteți, și ne dorim să jucăm cu sala plină de fiecare dată.
Hai CSM Făgăraș !

DSC_9924

Diana Boriceanu

Va rugam sa apreciati pagina: