header

Cu și despre Alexandru Popia

Sile Alexandru Popia, este componentul echipei de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Făgăraș. S-a născut la Călărași, în data de 06 septembrie 1996, fiind unul dintre tinerii coordonatori de joc din Liga Națională. Poartă numărul 2 pe echipamentul formației făgărășene, având 1,83 m și 95 kg. A făcut cunoștință cu mingea de handbal la 11 ani, selecționat de la școala pe care o urma la vremea aceea. Junioratul l-a parcurs în cadrul Clubului Sportiv Școlar Călărași, perioadă în care a obținut numeroase medalii și premii individuale la turneele finale, asftel: o medalie de bronz la Juniori III, o medalie de argint la Juniori I ,un titlu de cel mai bun coordonator de joc și unul de golgheter. A părăsit orașul natal, făcându-și debutul la nivel de seniori, în anul 2015, evoluând în Divizia A, pentru CSM Bacău, alături de care s-a clasat pe poziția a doua a Campionatului. După doar un sezon, s-a întors la Călărași, pentru a evolua în Liga Națională de Handbal Masculin, unde, alături de echipa dunăreană a reușit clasarea în play-off timp de două sezoane. La începutul acestui sezon, a venit la Făgăraș, contribuind, prin evoluțiile sale încântătoare și prin implicarea sa, la fiecare victorie a echipei. Din păcate, în urmă cu aproape două luni de zile, a suferit o accidentare la umăr care l-a împiedicat să joace în etapele rămase.

DSC_6345

Cum ai început să joci handbal ?
Am început să joc handbal la vârsta de 11 ani, eram în clasa a 4-a. S-a organizat un campionat școlar între clasele din școala în care eram atunci și am fost selectat de domnul profesor Mihăiță Stănescu, să iau parte la antrenamentele de handbal. Am fost, mi-a placut foarte mult, și de atunci, până acum, asta fac.

Cât de mult ți-a influențat viața și adolescența practicarea unui sport de performanță ?
Cred că orice sport de performanță implică și anumite sacrificii. În copilărie eram foarte des plecat de acasă, nu puteam să stau foarte mult afară cu prietenii pentru că, aveam și școală, și antrenamente. Pentru mine nu au fost sacrificii, deoarece îmi plăcea atât de mult să merg la antrenamente și la meciuri, încât nu conta că nu pot face alte lucruri pe care le făceau cei care nu practicau un sport de performanță.

Care este cel mai important moment din cariera ta de până acum?
Îmi este  foarte greu să aleg un moment important din cariera mea de până acum, au fost mai multe și fiecare a avut o însemnătate aparte. De exemplu, medaliile și premiile individuale cucerite la juniori, dar și, debutul în Liga Zimbrilor la vârsta de 19 ani, în fața propriilor suporteri, la AHC Dunărea Călărași.

DSC_8378

Când ți-ai dat seama că îți dorești să devii profesionist?
Mi-am dat seama că vreau să devin profesionist în ultimul an de juniorat, până atunci făceam asta doar din plăcere, nu mă gândeam că aceasta va fi meseria mea. La terminarea junioratului am avut oportunitatea să fac parte dintr-o echipă de seniori și anume, CSM Bacău, pe atunci participantă în Divizia A. Atunci am realizat ce vreau să fac, să joc handbal la un nivel cât mai înalt.

Ce îți dorești de la viitorul tău profesional?
De la viitorul meu profesional îmi doresc în primul rând să fiu sănătos, să-mi fac treaba cât mai bine și să ajut cât de mult pot echipa sau echipele la care voi evolua.

Ce sfaturi le dai copiilor care practica acest sport ?
Sfaturile mele pentru copiii care practică acest sport sunt: să muncească foarte mult, să meargă cu plăcere la sală și să se bucure de handbal, astfel rezultatele vor veni de la sine.

Ai suferit o accidentare la umăr. Cum te simți acum? Când vei reveni pe teren ? 
Este adevărat, am suferit o accidentare la umăr în urmă cu aproximativ două luni, într-un meci din sezonul regulat, cu Steaua București. Din fericire pentru mine, nu a fost nevoie să mă operez. Momentan fac recuperare, progresele sunt vizibile, iar până la reunirea loturilor, după vacanța de vară, voi fi apt sută la sută.

DSC_8409

Cat de greu ți-a fost sa stai departe de terenul de handbal ? Ai mai avut probleme de sănătate în trecut ?
Este prima accidentare mai gravă din cariera mea de până acum și este mai greu decât mi-am imaginat. Aș fi preferat să fac trei antrenamente pe zi decât să stau accidentat. Sincer, este greu pentru că nu îți poți ajuta echipa, te simți neputincios, dar sunt convins că voi reveni într-o formă bună și sper să fiu ferit de alte accidentări pe viitor.

Urmează turneul de baraj pentru formația voastră. Crezi că veți întâmpina probleme ? 
În mod normal nu ar trebui să întâmpinăm nici un fel de probleme. Suntem valoric mai buni decât cei din eșalonul secund. Trebuie sa tratăm meciurile cu maximă seriozitate și eu cred că la finalul turneului vom rămâne în Liga Națională.

Transmite un mesaj publicului din Făgăraș.
Le mulțumim pentru sprijinul adus în acest an! Ne dorim să fie alături de noi și anul următor deoarece, alături de ei suntem mai puternici. Hai CSM Făgăraș!!!

DSC_6388

Diana Boriceanu

Va rugam sa apreciati pagina: