header

Cu și despre Alin Câmpan

În acest final de săptămână am stat de vorbă cu Alin Câmpan, jucătorul echipei de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal din Făgăraș. S-a născut în data de 6 februarie 1990, la Baia Mare, și poartă numărul 42 pe tricoul de joc al echipei sale. Evoluează pe postul de extremă stânga, având 1,88 cm înălțime și 90 de kilograme. Primii pași în handbal i-a făcut în orașul natal, la vârsta de 13 ani, îndrumat de domnul antrenor Florin Mironescu, în cadrul Clubului Sportiv Extrem Baia Mare. În perioada junioratului reușește să obțină patru medalii de aur și una de bronz. Aceste rezultate impresionante, îi aduc numeroase convocări în cadrul Loturilor Naționale de Juniori și Tineret ale României. Debutează în Liga Națională în anul 2010, după un transfer la formația HC Odorheiu Secuiesc. Rămâne la Odorhei patru sezoane, timp în care, își adaugă în palmares o medalie de argint și două de bronz, dar și participarea în Cupele Europene (EHF Cup , Challange Cup), alături de formația sa. În anul 2014, pleacă la Știința Municipal Dedeman Bacău, altă echipă participantă în Cupa EHF. Aici, obține încă o medalie de argint în SuperCupa României. După doua sezoane petrecute în Moldova, revine în Baia Mare pentru încă doi ani de zile, clasându-se pe locul III (medalie de bronz) în Cupa României cu formația Minaurului. La începutul acestui sezon competițional, Alin se transferă la echipa noastră, fiind un jucător remarcabil, cu experiență și evoluții excepționale.

DSC_8487

1. Care este povestea carierei tale?
Am început handbalul la CS Extrem Baia Mare, cu care am câștigat patru medalii de aur și una de bronz. După terminarea junioratul am avut șansa să plec la echipe din Liga Națională: HC Odorheiu Secuiesc, Minaur Baia Mare, CSM Satu Mare, CSM București, dar cei de la Extrem nu m-au lăsat să plec ușor. Din această cauza nu s-a concretizat nici un transfer, iar eu am rămas acasă și am început 2 facultăți. După un an, HC Odorhei a plătit clauza de transfer și am plecat în Harghita. La Odorhei pot spune că am avut mulți prieteni în echipă, nu doar colegi, fiind un colectiv unit. După patru ani m-am transferat la vicecampioana României, CS Știinta Municipal Dedeman Bacau. La Bacău, a fost o experiență foarte frumoasa, mai ales pentru faptul că am avut șansa să lucrez cu antrenorul Mateo Garralda, un fost mare jucător. Din păcate, dupa doar 6 luni petrecuți la Bacău, au început să apară problemele financiare, iar la final de sezon echipa s-a desființat. După experiența de la Bacău, m-am întors acasă, la Baia Mare, să evoluez pentru CS Minaru Baia Mare, unde am petrecut 2 ani. În vara anului 2018 am decis că am nevoie de o nouă provocare și am ales să vin la CSM Făgăraș.

Ce înseamnă handbalul pentru tine?
Handbalul pentru mine este o pasiune, dar și un mod de a trăi. Ești nevoit să faci sacrificii, dar acestea sunt mult mai ușor de îndurat când faci ceea ce îți place. Satisfacțiile pe care le ai atunci când câștigi sau când vezi că munca ta a dat roade, te fac să uiți orice greutate depășită.

Ce sfat le dai copiilor care practică acest sport?
Sfatul meu pentru copii este să se bucure de handbal zi de zi și să practice acest sport cu pasiune, deoarece doar în acest mod vor putea trece peste toate provocările întâlnite. Dacă handbalul este ceea ce își doresc și ceea ce iubesc, să muncească și să lupte pentru visul lor și cu siguranță se va împlini. Indiferent de rezultatul final, acest sport le va dezvolta, nu doar calitățile fizice, ci și caracterul, personalitatea și abilitățile de comunicare.

DSC_4545

Care consideri că sunt calitățile pe care trebuie să le dețină un campion?
Un campion nu renunță, perseverează zi de zi. Campionii niciodată nu se mulțumesc cu ceea ce au sau ceea ce sunt. În fiecare zi muncesc cu gândul la viitoare rezultate și la a progresa prin evoluțiile lor.

Care este cel mai frumos moment din cariera ta de până acum?
Cel mai frumos moment din carieră a fost meciul împotriva celor de la  MKB Veszprem, în care am înscris 6 goluri.

Ce te-a determinat să vii la Făgăraș?
Am avut nevoie de o nouă provocare și am vrut să rămân în Ardeal, deoarece aici mă simt ca acasă.

După o serie de înfrângeri suferite, ați reușit să obțineți o victorie la Cluj. Aveți mai multă încredere în voi după acest meci ?
Am avut o perioadă mai grea, dar asta nu este ceea ce ne caracterizează. Eu am încredere în colectiv și știu că avem puterea să luptăm și să câștigăm cu orice echipă din Liga Națională. Trebuie doar să ne motivăm suficient și să dăm 100% pe teren.

DSC_6438

Urmează o partidă acasă, împotriva formației Bacăului. Cât de mult contează acest rezultat în clasament? Cum veți aborda meciul?
Pentru noi acest meci este foarte important. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a ne consolida poziția în clasament și pentru a porni în faza următoare cu 4 puncte. Formația băcăuană își dorește la fel de mult ca noi victoria, dar vom demonstra că suntem mai buni și vom castiga cele 3 puncte care sunt foarte importante în momentul de față. Singurul nostru gând este victoria și vom lupta din primele minute pană la final.

În acest final de săptămână se încheie prima fază a Campionatului. Urmează să jucați meciurile din faza de play-out. Cât de motivați sunteți și ce vă propuneți în următoarele partide?
Play-Out-ul este foarte important, fiecare meci fiind decisiv pentru noi. Contează enorm să câștigăm toate partidele de acasă, dar asta nu înseamnă că ne vom da bătuți în deplasare. Orice punct este esențial și poate face diferența. Pentru a obține aceste puncte trebuie să fim uniți, să dăruim totul în teren și să rămânem concentrați pe tot parcursul meciurilor.

Ce părere ai despre suporterii din Făgăraș? Transmite-le un mesaj.
Am observat că interesul pentru handbal este în creștere, sala se umple la fiecare meci. Mă bucur că făgărășenii vin să ne susțină și că știu să se bucure de sport, în special de handbal. Vă mulțumim pentru suport și vă așteptăm la fiecare meci în număr tot mai mare! Avem nevoie de voi și de susținerea voastră.

DSC_8820

 

Va rugam sa apreciati pagina: