header

Cu si despre Andrei Bejinariu

Andrei Bejinariu este component al formației de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Făgăraș. Născut în orașul Pitești, în data de 20 Iunie 1991, poartă numărul 20 pe tricoul de joc și ocupă postul de extremă stânga. Are 1,90 cm și 89 de kilograme. După ce a cochetat cu alte sporturi precum, fotbal și înot, a făcut cunoștință cu mingea de handbal în echipa liceului la vârsta de 16 ani, considerată o vârstă târzie pentru debutul în practicarea unui sport de performanță. Acesta a  demonstrat că nu contează când începi acest sport, contează cât de multă muncă depui și cât de mult te regăsești în ceea ce faci. Perioada junioratului a petrecut-o la clubul H&V Pitești.  După cum ne-a mărturisit, nu a fost foarte încântat de la început, dar după prima medalie de aur obținută la Juniori I, handbalul i-a intrat în sânge. Această schimbare de atitudine și de perspectivă asupra viitorului său profesional a venit o dată cu dorința de a câștiga și a evolua, de a fi tot mai bun în fiecare zi. Rodul muncii sale s-a reflectat în debutul său în Liga Națională de Handbal Masculin, o dată cu transferul la formația CSM Satu Mare. Apoi, a plecat la HC Vaslui, unde a evoluat timp de trei sezoane, jucând o semifinală de Cupa României. De la Vaslui, s-a transferat la formația gorjeană, Energia Pandurii Târgu Jiu, cu care a participat în Cupa EHF și în Supercupa României. Anul 2016, i-a adus rezultate remarcabile sportivului, o medalie de aur la Campionatul Mondial Universitar din Spania, obținută din postura de component al Echipei Naționale Universitare de Handbal Masculin. A revenit apoi la echipa din Satu Mare pentru un sezon, iar în 2017 s-a transferat la formația noastră iar, de atunci, ne încântă cu evoluțiile sale. Extremă rapidă, cu calități fizice impresionante, este unul din jucătorii de bază, atât pentru atacul pozițional, cât și pentru contraatacul făgărășean.

DSC_4576

Când și unde ai început să joci handbal ?
În clasa a X-a, am fost selecționat de către domnul profesor Spirea Constantinescu în echipa liceului. Apoi m-am alăturat echipei H&V Pitesti antrenata de  domnul Daniel Burcea si  domnul Alin Oprescu.

Când ți-ai dat seama că îți dorești sa fii profesionist ?
În ciuda faptului că n-am vrut sa practic handbalul, am realizat ca vreau să devin profesionist după ce am obținut titlul de Campion Național la Juniori I. Sentimentul stârnit de câștigul și participarea în cadrul unei competiții importante, m-au făcut să îmi doresc mai mult. Este important să ai un factor motivant, iar pentru mine acest factor a venit la momentul potrivit.

Ce sfaturi le dai copiilor care practică acest sport?
Să fie muncitori și să creadă în ei, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Important este să facă ceea ce le place.

DSC_0395

Care este cel mai frumos moment din cariera ta ?
Cel mai frumos moment din cariera mea este reprezentat de obținerea medaliei de aur și a titlului de Campion Mondial Universitar, în anul 2016, cu Echipa Națională Universitară a României.

Care consideri că sunt calitățile pe care trebuie sa le dețină un campion ?
Caracter, dorință, talent și multă muncă.

Care este visul tău pe plan profesional ?
Pe plan profesional îmi doresc să ajung la un nivel cât mai înalt. Voi munci pentru acest lucru și mă voi dedica în totalitate scopului și dorințelor mele profesionale.

DSC_8408

Joci de aproape două sezoane pentru CSM. Ce te-a determinat sa vii la Făgăraș și ce așteptări ai de la acest final de sezon ?
Mi-a fost prezentat un proiect ambițios pe o perioada de câțiva ani, ceea ce m-a determinat să aleg echipa din Făgăraș. Un alt factor determinant a fost siguranța financiară și seriozitatea cu care clubul își tratează jucătorii. În acest sezon sper să ne îndeplinim obiectivul și să obținem un loc cât mai bun în clasament.

Ați făcut un meci frumos împotriva Buzăului, în prima etapa din Play-Out. Cât de mult contează această victorie ?
A fost o victorie importantă pentru noi, am început cu dreptul Play Out-ul și sper să reușim să mergem din victorie în victorie. Fiecare punct câștigat este esențial pentru noi și trebuie să ne mobilizăm să scoatem cât mai mult de la fiecare meci.

Urmează partida din deplasare în care veți întâlni formația din Bacău . Crezi că puteți obține încă o victorie ?
Ne așteaptă o deplasare grea, dar ținând cont că i-am bătut de două ori, cred că stă în puterea noastră să o facem și de data aceasta. Noi vom aborda meciul cu seriozitate, determinare și dedicare.

Transmite un mesaj suporterilor făgărășeni
Doresc să le mulțumesc suporterilor că ne susțin meci de meci, și îi așteptăm la sala în număr cât mai mare și cât mai gălăgioși posibil.

DSC_3783

Diana Boriceanu

Va rugam sa apreciati pagina: