header

Cu și despre Călin Leordean

Călin Leordean este component al formației de handbal masculin al Clubului Sportiv Municipal Făgăraș. Sportivul s-a născut la Baia Mare, în data de 20 iunie 1993 și joacă pe postul de extremă dreaptă. Poartă tricoul de joc cu numărul 3, are 1,92 m și 100 kg. A făcut cunoștință cu mingea de handbal la vârsta de 11 ani, în orașul său natal, unde a fost selecționat de către CS Extrem Baia Mare, echipă la care a evoluat pe toată durata junioratului. Alături de aceasta a obținut două medalii de argint (Juniori I și II) și o medalie de aur (Juniori I) la nivel național.

În tot acest timp, acesta a fost unul dintre sportivii Centrului Național Olimipic de Excelență de la Sighișoara. Atât rezultatele obținute, talentul și calitățile fizice pe care le-a avut, cât și pregătirea i-au asigurat debutul în Liga Națională, la vârsta de 17 ani alături de echipa orașului Baia Mare. La finalul colaborării cu echipa maramureșeană, Călin a mai jucat la CSU Suceava, SCM Poiltehnica Timișoara și la Bacău. În 2016, anul de debut în Liga Națională al formației noastre, acesta a ales să joace pentru CSM Făgăraș. Timp de trei sezoane, am avut parte de spectacol și de bucuriei datorită prezenței sale în familia noastră, aducându-și aportul la fiecare victorie.

DSC_5346

Ce înseamnă handbalul pentru tine ?
Pentru mine handbalul nu este doar un job, este și un hobby în același timp. Un sport pe care îl practic cu plăcere și cu pasiune, care îmi ocupă cea mai mare parte din timp, dar care, la fiecare victorie obținută îmi oferă cea mai mare satisfacție.

Care este povestea începutului tău de carieră?
Am început handbalul in clasa a 5-a în urma unei preselecții ce a avut loc la școală. Am renunțat la ideea de a continua cu alte sporturi, alegând handbalul.

Ce sfaturi le dai copiilor care practica acest sport?
Să practice acest sport cu cât mai multă plăcere indiferent de orice factor care ar putea interveni în evoluția lor.

59144792_446194092808451_3365392470266347520_n

Care este visul tău pe plan profesional ?

Obținerea unui titlu importat în campionatul intern, respectiv Cupa României sau câștigarea unei medalii în Liga Naționala.

Care este cea mai frumoasa amintire din cariera ta ? 
Câștigarea meciurilor împotriva echipelor rivale pot fi considerate amintiri frumoase.

Cum consideri că trebuie să gândească un campion ?
Consider că un campion trebuie să gândească profesionist, să aibă grijă de corpul și de mintea sa pentru a fi într-o formă cât mai bună.

Ce îți propui alături de CSM Făgăraș în acest final de sezon ?
Îndeplinirea obiectivului impus, mai exact, clasarea pe unul dintre primele două locuri ale play-ut-ului, fapt ce ar asigura prezența formației în Liga Națională în sezonul următor.

34199513_1070759886409569_2740209054906318848_o

Urmează o perioadă încărcată, cu meciuri multe. Cum vă simțiți? Ce vă propuneți de acum încolo ?
Se resimte puțin oboseala datorită programului încărcat. Îmi doresc să reușim să obținem cât mai multe victorii și să nu mai facem pași greșiți.

Cum tratați meciul de astăzi împotriva Clujului? Având în vedere că se află pe ultimul loc.
Cu cât mai multă seriozitate deoarece, orice se poate întâmpla. Suntem singurii ce putem trasa imaginea fiecărei partide, prin jocul prestat, dar și prin determinarea cu care intrăm în teren.  Chiar dacă formația Clujului se află pe ultimul loc, simpla noastră prezență pe teren nu ne va asigura victoria.

Transmite un mesaj suporterilor din Făgăraș. 
Să vină la sală în număr cât mai mare și să ne susțină, atât la bine, cât si la greu.
DSC_7092

Va rugam sa apreciati pagina: