header

Cu și despre Ciprian Vancea

Astăzi am stat de vorbă cu Ciprian Vancea, jucătorul formației de handbal masculin CSM Făgăraș. Născut în orașul Bistrița, în data de 4 Ianuarie 1992, poartă numărul 41 pe echipamentul de joc și evoluează pe postul de inter stânga, având 1,98 m și 105 kg. A început handbalul la o vârstă fragedă, traversând perioada junioratului la echipa Liceului cu Program Sportiv Bistrița.  Ca junior, a obținut rezultate remarcabile și anume, o medalie de aur , două titluri de golgheter și unul de cel mai bun jucător al Turneului Final (Juniori III). Evoluția și ambiția sa i-au adus convocări la toate acțiunile Lotului Național de Juniori și Tineret , inclusiv participarea la Campionatul European de Tineret, ce s-a desfășurat în Slovacia. În ultimii doi ani de juniorat, a fost componentul Centrului Național de Excelență de la Sighișoara , de unde a fost transferat la CSA Steaua București, debutând în Liga Națională. Tot în acel an, a fost convocat în Lotul Național de Seniori al României și a evoluat alături de echipa de club în Cupa EHF. După patru sezoane petrecute la Steaua, s-a transferat la Dinamo București unde, a jucat din nou în Cupa EHF și a obținut titlul de campion al României .  În anul 2017 a părăsit capitala, alegând formația Politehnicii Iași. Înainte de finalul sezonului, echipa din Iași s-a desființat . Liber de contract, Ciprian a ales să vină la CSM Făgăraș iar, de atunci, ne încântă cu aruncările sale la poartă și cu evoluțille pe care le are, meci de meci. În acest retur de sezon regulat, sportivul a suferit o accidentare la genunchi, care îl ține departe de teren, dar  sperăm să revină sănătos și să ajute formația ca până acum.

DSC_4625

Ce înseamnă handbalul pentru tine
Handbalul este cam tot, pentru că am pus suflet și am făcut multe sacrificii, dar în momentul în care  rezultatele apar, uiți de tot și te bucuri de moment ,împreună cu echipa.

Care este este povestea începutului tău în handbal ?
Totul a început în clasele primare unde, profesorul de sport organiza multe jocuri de handbal între clase. În urma acestor jocuri am fost remarcat de către antrenorul de la LPS Bistrița și am fost legitimat, iar din momentul acela am început să dedic mai multă atenție acestui sport.

Ce sfaturi le dai copiilor care practica acest sport.?
Sfatul meu ar fi sa continue, chiar daca este greu. Să își propună obiective mari și să muncească pentru a le îndeplini.

DSC_4638

Ce te-a determinat să vii la Făgăraș?
Am fost atras de acest proiect și de colectiv dar și, de faptul că, acest club pune accent și se încrede în handbaliștii români.

Care este cea mai frumoasa amintire din cariera ta?
Aș putea spune că din fiecare perioadă a carierei am câte o amintire frumoasă. Printre ele se enumera câștigarea Campionatului National de Juniori 3, cât și trofeele individuale de golgheter și MVP obținute atunci. O altă amintire frumoasă este calificarea și participarea la Campionatul European de Tineret alături de Echipa Națională, convocarea la lotul de seniori și, nu în ultimul rând, câștigarea medaliei de aur în Liga Națională cu echipa Dinamo București.

Cum consideri că ar trebui să gândească un campion?
Gândirea unui campion trebuie sa fie mereu pozitivă, ordonată și focusată pe sportul pe care îl practică în viața de zi cu zi.

DSC_6575

Ai suferit o accidentare in acest retur de sezon. Cum te simti acum. Când vei reveni pe teren?
Am suferit o accidentare ce necesită mult timp de recuperare, răbdare și atenție. Acum mă simt foarte bine, partea dureroasă a trecut și, începe perioada în care vom pune accent pe pregătirea fizică. Dacă totul decurge conform programului ar trebui sa revin pe teren la sfârșitul lui Septembrie.

Cât de greu ți-a fost să stai departe de terenul de handbal și de echipă?
Îmi este foarte greu să stau departe de teren și de echipă. Este un sentiment neplăcut, să vrei să ajuți și să nu poți dar, îi susțin la fiecare partidă pe care o au și sunt alături de ei, cu gândul și cu sufletul. 

Transmite un mesaj suporterilor făgărășeni.
Le mulțumesc pentru susținerea oferită acestei echipe iar noi, vom face tot posibilul să le oferim victorii și spectacol.

DSC_6569

Va rugam sa apreciati pagina: