header

Cu și despre Dan Vasile

Dan Lucian Vasile este jucătorul sosit în această iarnă pentru a ajuta echipa de handbal   masculin a clubului CSM Făgăraș. Este născut  în orașul Bistrița  pe data de  09.07.1997, poartă numărul 97 pe tricou și joacă pe postul de portar. Are 1,90 centimentri înălțime și 92 de kilograme.

La doar 21 de ani, Dan este considerat un portar de mare perspectivă pentru handbalul românesc. După aproape un deceniu petrecut pe terenul de handbal, se poate mandri cu numeroase medalii, convocări și evoluții de admirat, atât ca junior, cât și ca senior.

DSC_4526

Primii ani de juniorat i-a făcut la LPS Bistrița, în orașul său natal, fiind  transferat apoi la echipa Clubului Sportiv Școlar Nr. 2 Baia Mare cu care a devenit campion național, dar și desemnat cel mai bun portar la categoria sa de varstă. A fost remarcat de către cei de la HC Dobrogea Sud Constanța, al căror jucător a devenit ulterior. Alături de echipa dobrogeană a câștigat Cupa României dar și Super Cupa României. Evoluțiile sale bune i-au adus convocări la Loturile Naționale de Juniori și Seniori. Ultima sa prezență în cadrul Lotului de Senori a fost în această iarnă.

Am stat  de vorbă cu Dani Vasile pentru a afla mai multe despre el, dar și despre venirea sa în cadrul echipei.

Cum și când ai început să joci handbal?
Am început să joc handbal în anul 2010, auzisem de la un prieten care practica handbalul de doi ani cât de bine se simțea la antrenamente și am vrut să încerc și eu .

Când ai debutat în Liga Națională?
Am debutat  în Liga Națională în anul 2016.

Ce te-a determinat să alegi echipa Făgărașului?
Faptul că echipa Făgărașului este una destul de tânără și cu potențial m-a determinat să fac această alegere. Încă un factor  determinant a fost venirea unui antrenor cu experiență acumulată la echipe valoroase, atât ca antrenor, cât și ca jucător.

DSC_4621

Cum te  simți la Făgăraș?
Nu am ajuns de mult aici, o să am nevoie de o perioadă de acomodare.

Cum ai fost primit de colegi și de staff-ul tehnic?
Primirea oferită de colegi a fost mai mult decât bună, se vede că sunt un grup unit, fapt care cred o să ne ajute și în campionat.

Ce așteptări ai de la acest final de sezon alături de CSM Făgăraș?
Așteptările finalului de sezon ar fi îndeplinirea obiectivului dar și realizarea  unui progres, atât individual, cât și colectiv.

Cum a decurs pregătirea de iarnă pentru tine alaturi de CSM până în acest moment?
Pregătirea de iarnă a decurs foarte bine. Cel mai important este că nu au avut loc accidentări și toți jucătorii sunt într-o formă sportivă bună.

Transmite un mesaj fanilor echipei CSM Făgăraș!
Aș vrea ca suporterii echipei să fie alături de noi, iar pentru asta vrem să vină în număr cât mai mare la meciuri, pentru că văzând progresul făcut de echipă în ultimele două luni sunt sigur că au ce să vadă. Noi vom face tot posibilul să nu îi dezamăgim.

DSC_4664

text: Diana Boriceanu

 

Va rugam sa apreciati pagina: