header

Cu și despre Emilian Turcu

Astăzi am stat de vorbă cu Emilian Turcu, coordonatorul de joc al formației de handbal masculin a clubului CSM Făgăraș. Născut pe data de 12.10.1990, în orașul Bistrița , poartă numărul 10 pe tricou , având 1,85 centimetri înălțime și 90 de kilograme. Despre Emilian putem spune că a cunoscut tainele handbalului sub îndrumarea primului său antrenor , Vlad Silvian în cadrul echipei Liceului cu Program Sportiv Bistrița unde a evoluat pe întreaga durată a junioratului .În anul 2009 acesta a debutat în Liga Națională, fiind transferat la echipa Universității Cluj, activând pentru formația ardeleană până în anul 2013.  A urmat apoi participarea în Cupa EHF alături de CS Caraș-Severin din sezonul 2013-2014.  După desfințarea echipei din Banat ,a devenit jucătorul Clubului Sportiv Municipal din Ploiești. La Ploiești a jucat două sezoane, contribuind la promovarea în Liga Națională a acestora. În 2016 s-a întors la Reșița, jucând pentru HC Adrian Petrea Reșița pană la jumătatea sezonului. Din decembrie 2016, Emilian este unul dintre oamenii de bază ai formației noastre, aducând un plus meci de meci atacului făgărășean.

DSC_6918

De ce ai ales handbalul? Cand ți-ai dat seama că îți dorești să  fii profesionist?
În adolescență am încercat mai multe sporturi, atât individuale, cât și sporturi de echipă, însă de handbal m-am simțit cel mai atras. M-am hotărât că voi face handbal la nivel profesionist la terminarea liceului în momentul în care cei de la Universitatea Cluj m-au sunat și mi-au propus să devin jucătorul lor.

Care este cel mai important moment din cariera ta de până acum?
Cred că unul dintre cele mai mai importante momente din cariera mea este turul de Cupă EHF jucat împotriva celor de la Kaustic Volvograd.

Ce îți dorești de la viitorul tău profesional?
Pe viitor îmi doresc să am evoluții cât mai bine, iar pană în momentul în care voi renunța la handbal  îmi doresc sa urc cel puțin o dată pe podiumul ligii naționale. 

Este al treilea sezon în care joci pentru echipa CSM-ului, ce te-a determinat să rămâi în Făgăraș ?
Am rămas la Făgăraș deoarece  am ocazia să fac parte dintr-un colectiv plăcut în cadrul unui club sportiv care oferă toate condițiile necesare pentru a face performanță .

Sezonul trecut ai avut probleme de sănătate. Cum te simţi în acest moment?
Din păcate anul trecut nu a fost unul prea fericit pentru mine deoarece accidentarea avută m-a ținut departe de teren o lungă perioadă, însă și accidentările fac parte din viața unui sportiv și trebuie tratate ca atare. Pot spune că în acest moment mă simt foarte bine și sunt bucuros că problemele au trecut.

DSC_4610

Ai evoluat foarte bine în ultimele meciuri, care este motivația ta?
Cred că perioada lungă în care am stat departe de handbal m-a  făcut sa fiu mult mai motivat și să îmi doresc să am evoluții bune.

Ce ne poți spune despre victoria de la Buzău? Cum a decurs partida?
Meciul de la Buzău a fost exact cum ne așteptăm, un meci încrâncenat, cu o miză foarte mare pentru ambele echipe, însă ceea ce contează este faptul că am reușit sa ne întoarcem acasă cu toate punctele. 

Urmează un meci dificil împotriva celor de la Dunărea Călărași. Crezi că puteți face din nou o surpriză?
Meciul împotriva celor de la Călărași va fi unul foarte important, la fel ca toate celelalte. Ce pot spune este că îmi doresc să profităm de forma bună pe care o traversăm și să ne putem bucura de o victorie la final.

Ce așteptări aveți de la acest final de sezon ?
Sperăm ca până la finalul sezonului să avem evoluții cât mai bune care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele stabilite.

Transmite un mesaj publicului făgărășean.
Fiți alături de noi în continuare!! HAI FĂGĂRAȘ!!!!!!

DSC_5290

Diana Boriceanu

Va rugam sa apreciati pagina: