header

Cu și despre Gabriel Ilie

Gabriel-Cristian Ilie este unul dintre tinerii componenți ai formației de handbal masculin CSM Făgăraș. Este născut la Galați, în data de 11 martie 1999 și poartă numărul 35 pe echipamentul de joc. Evoluează pe postul de inter stânga, ajutat de calitățile sale fizice , având 1,97 m și 83 kg. Și-a început cariera sportivă la doar 7 ani,  în cadrul unei grupe de mini-handbal a școlii pe care o urma. Prima parte a junioratului a străbătut-o la Clubul Sportiv Școlar Galați unde a obținut o medalie de bronz (Juniori II) și titlul de cel mai bun jucător al turneul final. Finalul junioratului l-a petrecut la malul mării, evoluând pentru HC Farul Constanța, adăugându-și în palmaresul său încă o medalie de bronz și un titlu de cel mai bun inter stânga, de data aceasta alături de formația constănțeană, în campionatul național de Juniori I. Încă de la 17 ani, și-a făcut debutul la seniori, în Divizia A,  junior fiind. La începutul sezonului trecut s-a transferat la HC Dobrogea Sud Constanța, finalista Ligii Naționale în acest moment. Iarna aceasta a sosit la Făgăraș, aducând un plus formației noastre. La doar 20 de ani, este unul dintre marcatorii principali ai CSM-ului la linia de nouă metri, dar și un om de bază în defensiva făgărășeană. Evoluția sa surprinzătoare și promițătoare i-a adus, în această primăvară, prima sa convocare în cadrul Lotului Național de Seniori al României. Ne bucurăm să îl avem la Făgăraș și ne dorim, ca până acum, să ne încânte cu evoluțiile sale, contribuind la fiecare victorie a echipei noastre.
DSC_5231
Cum ai început să joci handbal ?
Îmi amintesc că eram în clasa I. Totul a început prin crearea unei grupe de mini-handbal, la Școala Generală Nr. 13 Ștefan cel Mare, unde învățam. Mama mea a fost foarte încântată de ideea practicării acestui sport, ea fiind pasionată de handbal.

Cât de mult ți-a influențat viața și adolescența practicarea unui sport de performanță ?
Pot spune că destul de mult. Ca sportiv ești crescut cu o altfel de mentalitate, una de câștigător și cu un caracter mai puternic față de restul tinerilor

Care este cel mai important moment din cariera ta de până acum?
Încă nu mă pot decide între două momente recente din cariera mea , debutul în primul eșalon al Ligii Naționale și prima convocare la Lotul Național de Seniori al României.

DSC_5339

Când ți-ai dat seama că îți dorești să devii profesionist?
Încă de la începutul junioratului, când deja făceam acest sport din pură plăcere.

Ce îți dorești de la viitorul tău profesional?
Îmi doresc să evoluez cât mai bine și să progresez în fiecare zi. Orice jucător cred că își dorește să devină campion și să atingă un nivel înalt de performanță. Eu muncesc pentru aceasta și sper ca într-o zi, munca mea să dea roade.

Ce te-a determinat să alegi echipa Făgărașului ?
A fost o oportunitate pentru mine, de a evolua în prima Ligă și de a mă antrena cu jucători experimentați de la care am multe de învățat.

Ești unul dintre tinerii jucători ai CSM-ului. Cum te simți din postura aceasta ?
Este un sentiment plăcut să fii bine primit într-un nou colectiv și le mulțumesc pentru aceasta și nu pot decât să mă bucur că îi pot ajuta.

DSC_5265

Lupta este strânsă în Play-Out. Crezi că vă puteți îndeplini obiectivul propus?
Eu cred în jucătorii acestei echipe și stiu că toți ne dorim îndeplinirea obiectivului și vom lupta pentru aceasta în cele patru partide rămase, indiferent de adversarul pe care îl vom avea în față.

Urmează un meci important acasă, împotriva Bacăului. Crezi că vă puteți lua revanșa după meciul din deplasare ?
Stim cu toții ca meciul din deplasare de la Bacău a fost o greșeală care nu se va mai repeta. Este important faptul că jucăm acasă, unde avem susținerea publicului, de aceea sunt sigur că ne vom lua revanșa, dar pentru asta trebuie să luptăm.

Transmite un mesaj publicului din Făgăraș.
Le mulțumim tuturor pentru prezența în sală și pentru susținerea oferită. Îi rog să fie lângă noi și în aceste ultime etape, deoarece avem mare nevoie de ei pentru îndeplinirea obiectivelor propuse. 

DSC_8417

Va rugam sa apreciati pagina: