header

Cu și despre George Arsu

La mulți ani, George Arsu!
Mezinul echipei de handbal masculin CSM Făgăraș, împlinește 20 de ani în această zi. Nu întâmplător am ales să publicăm interviul, tocmai pentru a-l cunoaște mai bine, fiind și un prilej de a-l sărbători împreună cu colegii săi și cu susținătorii handbalului făgărășean. Născut la 24 aprilie 1999, la Făgăraș, George este unul dintre puținii jucători autohtoni, care evoluează pentru CSM Făgăraș. Abilitățile sportive au ieșit la iveală de la vârste fragede, participând și câștigând cu ușurință competiții destinate copiilor, dintre cele mai diverse: ciclism, fotbal, atletism. Întâlnirea cu handbalul este însă o parte dintr-o poveste atipică. La 11 ani, când era elev în clasa a V-a, este remarcat de viitorul său antrenor, Dumitru Opriș, cu ocazia selecțiilor făcute în școlile generale. Ideea de a face handbal nu îl atrage deloc și refuză ostentativ să meargă la antrenamente. La insistențele antrenorului, și ale profesorului său de sport, constrâns de părinți, care l-au obligat de-a dreptul, participă la un antrenament cu echipa de juniori IV a CSS Făgăraș. Acestă primă experiență care părea a fi unică și din start eșuată, fiindcă o făcea doar din obligație, s-a dovedit a avea un final mult mai fericit. S-a întors acasă cu sclipiri în ochi și cu convingerea că acesta va fi viitorul său; să devină handbalist. Din acea zi, handbalul a devenit principala sa opțiune. Astfel, își petrece șase ani de juniorat la CSS Făgăraș, echipă cu care obține rezultate notabile, participând la Turneul Final de J III, unde obține locul V în anul 2014. În anul 2015, este cooptat la echipa de seniori a CSM Făgăraș, care, în acel sezon, promovează în premieră în Liga Națională. Talentul, seriozitatea și perseverența îi deschid lui George porțile spre alte orizonturi. În anul 2016, devine component al echipei CSM București, unde își desfășoară activitatea sportivă timp de doi ani, sub îndrumarea antrenorului Daniel Anca. În această perioadă, cea mai prolifică din viața de sportiv, atinge performanța și primește lecții valoroase de handbal, dar și de viață. Rezultatele nu se lasă așteptate și în anul 2017 obține locul III pe țară la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, cu echipa LPS ,, Mircea Eliade” București, dar și titlul de vicecampion cu CSM București. Visul de a deveni campion se împlinește la Turneul Final de J I din 2018, când tigrișorii bucureșteni obțin locul I pe țară. La încheierea junioratului, interul de 1.90 m si 90 kg, face pasul decisiv spre adevărata lume a handbalului, debutând în Liga Națională, în ipostaza de component al CSM Făgăraș. Cum nu aduce anul ce aduce ceasul, reîntoarcerea în orașul natal i-a determinat schimbarea opțiunilor pentru facultate și devine, din toamna anului 2018, student la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane din Brașov, unde este admis pe locurile de olimpici.

3

Cum ai început să joci handbal?
Încă din clasele mici am fost selectat de către domnul profesor Dumitru Opriș la CSS Făgăraș. Pot spune că la început nu mi-a prea surâs ideea, dar după primul antrenament am constatat că asta vreau să fac în continuare, sa-mi dedic timpul acestui sport.

Cât de mult ți-a influențat viața și adolescența practicarea unui sport de performanță?
Practic acest sport de la o vârstă fragedă, de la 11 ani, așa că se poate spune că aproape jumătate din viață mi-am dedicat-o handbalului. Chiar dacă am doar 20 de ani, acest sport m-a maturizat destul de devreme, m-a făcut să devin independent, mi-a dezvoltat spiritul de echipă, mi-a deschis noi orizonturi și m-a învățat că viața de sportiv presupune multe sacrificii, devotament, are suișuri și coborâșuri, dar toate la un loc oferă forța necesară de a reuși. Când ceilalți copii de vârsta mea ieșeau afară, se jucau sau se distrau, eu mergeam zilnic la antrenamente sau în cantonament pe perioada vacanțelor, încercând să progresez, iar în puținul timp care-mi rămânea, ma pregăteam pentru școală, încercând să țin pasul cu toate.

Care au fost cele mai frumoase momente pe care ți le-a dăruit acest sport?
În cariera unui sportiv sunt multe momente importante și stări emoționale, unele frumoase, altele mai puțin. Pentru mine, cele mai memorabile au fost în cei doi ani petrecuți la CSM București, când am obținut titlurile de vicecampion și campion național, dar și când am înscris primul gol în Liga Națională.

4

Ce înseamnă handbalul pentru tine?
Pentru mine handbalul este un mod de viață, înseamnă totul. Sportul, în general, te învață să crești frumos și te dezvoltă. Handbalul înseamnă victorii, eșecuri, lacrimi, zâmbete și, mai ales, echipă.

Sezonul acesta ai debutat în Liga Națională. Cât de important a fost acest pas pentru tine?
De când am început să joc handbal, mi-am dorit să fac performanță, nu doar amatorism, poate chiar să joc în străinătate. Pentru mine faptul că fac parte dintr-o echipă de Liga Națională imediat după terminarea junioratului, este un pas important. Știu că pentru a progresa trebuie să muncesc mai mult, să fac sacrificii și să lupt în continuare, dar acest lucru nu ma va împiedica să-mi urmez visul.

Ești unul dintre făgărășenii CSM-ului . Ce înseamnă pentru tine să joci pentru orașul în care te-ai născut?
Sunt fericit că pot evolua pentru echipa din orașul natal, având în vedere că în anul în care a promovat am fost inclus în lot, chiar dacă eram încă junior. Faptul că echipa este de trei ani în Liga Națională nu poate decât să mă bucure și să sper că vom avea rezultate mult mai bune sezonul următor.

5

Care este visul tău pe plan profesional?
Pe plan profesional îmi doresc să evoluez, să-mi dezvolt abilitățile de sportiv și să joc la un nivel cât mai înalt. Deocamdată mă simt împlinit cu realizările mele de până acum, însă, acest lucru nu ma va face să mă opresc aici.

Cum a decurs Play-Out-ul pentru voi pana acum?
Având în vedere că după primele două etape am obținut o victorie și o înfrângere, situația nu este încă elucidată, dar mai sunt opt etape de jucat, la sfârșitul cărora sperăm să obținem cât mai multe rezultate bune și să ne clasăm cât mai sus, pentru a ne îndeplini obiectivul stabilit la începutul campionatului.

Astăzi jucați împotriva Minaurului. Ce vă propuneți? Crezi că puteți obține o victorie?
Nimic nu e imposibil. Minaur este o echipă puternică, având jucători experimentați, însă, prin unitatea grupului, dar și cu ajutorul suporterilor, suntem încrezători că putem obține un rezultat mai bun decât cel din sezonul regulat, când a fost remiză pe teren propriu și cred că putem face din nou o surpriză.

Transmite un mesaj publicului făgărășean.
Nimic nu e mai frumos decât să joci cu sala plină de suporteri care se bucură, suferă și care trăiesc alături de noi fiecare meci. Vă mulțumim pentru susținere și încurajare și vă așteptăm în continuare să umpleți locurile și să ne fiți alături, strigând ” CSM Făgăraș!”

1

Va rugam sa apreciati pagina: