header

Cu și despre George Roșca

Unul dintre sportivii care activează la CSM Făgăraș din acest sezon competițional este George Gabriel Roșca. Născut la Focșani în 10.01.1995, își descoperă pasiunea pentru handbal la vârsta de 12 ani, în orașul Sfântu Gheorghe, unde pășește pentru prima oară în teren, legitimat la echipa de juniori din acest oraș. După patru ani, este convocat la CNOE Sighișoara, apoi se transferă la Dinamo Brașov. În sezonul competițional 2011-2012, evoluează pentru CSS Făgăraș, echipă cu care câștigă locul al II-lea la Turneul Final de Handbal Masculin al Campionatului Național, juniori II. În următorii trei ani joacă la HC ROM-CRI Brașov, obținând medalia de bronz, fiind desemnat cel mai bun pivot din țară. După finalizarea perioadei de juniorat, își continuă cariera de handbalist la CSU CNOT Brașov, timp de trei ani, după care debutează în Liga Națională la actuala sa echipă. Deși își începe cariera sportivă pe postul de intermediar, datorită calităților sale fizice, este valorificat pe postul de pivot, pe care evoluează și acum, având 1.92 m înălțime și 96 kg. Este un jucător versatil, fiind util echipei atât în linia de apărare, cât și în cea ofensivă.

DSC_6354

Când ai făcut prima dată cunoștință cu handbalul?
Prima oară am făcut cunoștință cu handbalul in clasa a IV-a, însă nu pentru mult timp, dar m-am reapucat la vârsta de 12 ani, la insistențele unui prieten, iar atunci mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac în viitor.

Cât contează handbalul în viața ta?
Pentru mine, handbalul este mai mult decât o pasiune, este o profesie și, actualmente, îmi ocupă cea mai mare parte din timp. Mă face să mă simt împlinit, îmi oferă și momente mai dificile, dar și multe motive să zâmbesc.

Care este cea mai frumoasă amintire din cariera ta?
E greu să mă gândesc doar la o singură amintire, fiindcă au fost multe, însă păstrez în minte bucuria victoriei din meciul de pe teren propriu, împotriva liderului de atunci, CSM București. E un sentiment aparte să îi vezi pe toți cei din jur fericiți, sportivi și suporteri la un loc

DSC_8477

Sezonul acesta ai debutat în Liga Națională. Cât de important a fost acest pas pentru tine?
Deși a venit destul de târziu, simt că a venit la timpul potrivit. E un pas important și cred că am multe de învățat în continuare, ceea ce este un lucru bun, iar provocările nu ma sperie, ci mă motivează.

În acest retur de campionat, ești unul dintre componenții de bază ai defensivei CSM-ului. Care este secretul evoluției tale și cât te regăsești pe această poziție?
Apărarea a fost și este o plăcere pentru mine și un element esențial al handbalului modern. Cred că secretul constă în determinare, încredere în mine, pe care mi-a reconsolidat-o noul antrenor. Sunt mulțumit că am evoluții din ce în ce mai bune și sper ca în curând să fiu mai eficient și în ofensivă.
Ce îți dorești de la viitorul tău profesional?
Pe viitor îmi doresc să joc cât mai mult și cât mai bine. Îmi doresc să progresez și sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară. Profesional, am ales să mă dezvolt și pe o altă latură, tocmai de aceea îmi continui studiile în donmeniul Sistemelor de Energie Regenerabilă, la Universitatea ,,Transilvania” din Brașov, pentru a îmbina utilul cu plăcutul.

DSC_5284

Este greu să fii sportiv de performanță?
Viața de sportiv, deși presupune multe sacrificii, este extraordinară. Uneori se ivesc și dificultăți, dar atunci când ceea ce îți place și ceea ce îți dorești coincid, poți depăși orice obstacol. Performanța presupune mai multă implicare, efort, volum de muncă, ambiție, talent și consecvență în tot ce faci.

Ați avut un meci greu la București, împotriva Stelei. Ați fost aproape de un rezultat bun. Ce crezi ca v-a lipsit?
Despre confruntarea cu Steaua se știa că va fi una dificilă. Ne-am pregătit cu seriozitate și am făcut un meci bun. Pentru victorie am fi avut nevoie de un pic mai multă nebunie și puțin mai multă încredere în noi.

Urmează confruntarea din deplasare cu formația U Cluj. Având în vedere că este o partidă mai accesibilă decât cele din ultima vreme, cum o veți trata?
Consider că nu există meciuri ușoare. Ei formează o echipă tânără și sunt dornici de afirmare. Noi o să intrăm pe teren, o să tratăm meciul cu seriozitate maximă, pentru că suntem determinați să câștigăm. În plus, avem neapărat nevoie de cele 3 puncte pentru a ne apropia de obiectivul propus în acest sezon.

Transmite un mesaj suporterilor făgărășeni.
Galeria făgărășeană este una dintre cele mai frumoase, suporterii sunt mereu prezenți la meciuri și ne încurajează de fiecare dată. Mi-aș dori să le putem oferi întotdeauna un spectacol sportiv reușit. Vreau sa le mulțumesc, avem nevoie de suportul lor și îi așteptăm la sală meci de meci!

DSC_8366

 

Va rugam sa apreciati pagina: