header

Cu și despre Huta Mihai

În anul 2006, la doar 11 ani, Mihai, pe numele său complet Huta Ștefan-Mihail, a pășit pentru prima oară pe terenul de handbal . Astăzi sportivul joacă pentru CSM Făgăraș și ne încântă cu evoluțiile sale din ultimele etape traversate de echipa de handbal masculin..  Cu numărul 7 pe echipamentul de joc, îl putem zări în atacul formației noastre,  strecurat pe semicerc printre adversari, având postul de pivot. Născut în orașul Baia Mare, pe data de 21 ianuarie 1995, are 1,85 centimetri înălțime și 105 kilograme.

Putem spune despre Mihai că este unul dintre tinerii jucători cu un palmares bogat la nivel de juniori. Prezent la toate turneele finale din Campionatul Național de Juniori , a obținut un număr semnificativ de medalii și premii individuale: 4 medalii de aur (2012-2014), o medalie de argint (2011), un titlul de golgheter(2014) și un titlu de cel mai bun pivot al turneului (2012). În anul 2014, o dată cu transferul la echipa Minaurului, a debutat în Liga Națională de Handbal Masculin, fiind împrumutat, după o scurtă perioadă, formației nou formată HC Adrian Petrea Reșița. În sezonul respectiv, și-a adus contribuția la promovarea în primul eșalon a Reșiței, căreia i-a devenit jucător ulterior. Anul 2016, i-a adus încă o medalie de aur sportivului, obținută la Campionatul Mondial Universitar din Spania. Rezultatul a fost o completare adusă rezultatelor cu echipa de club, care s-a clasat în primele 8 echipe din țară.  La desființarea dramatică a echipei Reșiței, a fost ofertat de Potaissa Turda , acceptând și evoluând pentru ardeleni pană la venirea la Făgăraș . La Turda și-a trecut în palmares o medalie de bronz în campionatul intern și o finală de Cupa Challange jucată.

DSC_6372

Cum ai început să joci handbal?
Soțul antrenoarei mele , care lucrează în aceeași companie cu mama mea, mi-a propus într-o zi să merg la un antrenament de handbal să văd dacă îmi place. Am acceptat cu greu sa merg, pentru că eu voiam fotbal, dar după primul antrenament m-am îndrăgostit de acest sport și pot spune că nu regret nicio secundă că am ales să încerc. 

Cand ți-ai dat seama că îți dorești să fii profesionist?
Chiar dacă îmi plăcea și nu ratam niciun antrenament, nu eram sigur că vreau sa continui în handbalul profesionist deoarece rezultatele nu erau unele tocmai nemaipomenite, până când a venit prima medalie de aur. De atunci am mi-am zis că voi face tot posibilul să ajung la profesioniști.

Care este cea mai frumoasa amintire din cariera ta de pana acum?
Nu știu dacă mă pot rezuma la un titlu sau o medalie pentru că îmi doresc să adun cât mai multe reușite pe viitor, dar cred că cea mai frumoasă amintire va fi perioada petrecută la Reșița alături de un staff și niște colegi care au crezut în mine și m-au ajutat să cresc în valoare, în cel mai important moment din cariera mea.

Ce sfaturi le dai copiilor care practică acest sport?
Să îl practice cu zâmbetul pe buze, chiar și în momentele grele. Să nu renunțe niciodată pentru că așa se nasc adevărații campioni.

DSC_5236

Care a fost cel mai greu moment prin care ai trecut în carieră?
A fost o accidentare la mâna, stupidă pot spune, dar a fost îndeajuns cât să mă țină o perioadă pe tușă . Din păcate, după revenire, nu am mai fost susținut și dorit de către clubul la care jucam, chiar dacă am dat totul și mi-am dorit enorm să revin.  Important este că acum sunt bine și voi putea să îmi ating obiectivele propuse. 

Care este visul tau? Ce obiective ți-ai propus pe plan profesional?
Să ajung la un nivel cât mai ridicat, să joc cât mai multe meciuri în Cupele Europene și cred că mai presus de toate îmi doresc să evoluez pentru echipa națională.

Urmează un meci important pentru voi. Crezi că puteți câștiga pe terenul celor de la Baia Mare?
Cred în echipă și sunt sigur că toți ne dorim o victorie pe terenul celor de la Baia Mare. Câștigând meciul de azi, ne-am clasa la doar 1 punct de locul 9, oferindu-ne un moral bun pentru meciurile ce vor urma.

Cum te simți să joci împotriva echipei orașului în care te-ai născut?
Chiar dacă ești oaspete, este un sentiment plăcut să joci acasă cu un public care iubește acest fenomen.

Ce așteptări ai de la acest final de sezon alături de CSM Făgăraș ?
Cred că clasarea cât mai sus în clasament este principalul obiectiv pentru care muncim în fiecare zi și în fiecare meci. Îmi doresc ca, prin evoluțiile noastre, să mobilizăm un număr cât mai mare de suporteri care să vină la sală pentru a ne  fii alături. 

Transmite un mesaj publicului din Făgăraș.
Vă mulțumesc pentru sustinerea pe care ne-o oferiți la fiecare partidă!  Sunteți minunați. Prin implicarea și prezența voastră deveniți al 8-lea jucător, contribuind la fiecare rezultat pozitiv.

 

text:Diana Boriceanu
foto: Cristian Ramba

Va rugam sa apreciati pagina: