header

Cu și despre Nicolae Ungureanu

Nicolae Cristian Ungureanu este unul dintre componenții echipei de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Făgăraș. Născut la Ploiești , în data de 24.12.1994, sportivul joacă pe postul de inter dreapta, având numărul 27 pe echipamentul de joc.  Acesta are 1,93 înălțime  și 100 de kilograme.

Junioratul și primii pași în handbal i-a făcut în orașul natal, activând pentru Clubul Sportiv Școlar 1 Mai Ploiești, iar apoi pentru CSM Ploiești, la nivel de seniori. Primul transfer important pentru Nicolae Ungureanu a fost la CSM București, alături de care a cucerit două medalii de argint  în Campionatul Național și o Cupă a României.  După CSM București , “Nicu”, cum îi spun colegii, a mai jucat pentru CSA Steaua București și HC  Vaslui, în vara aceasta transferându-se la echipa Făgărașului. Acesta se poate lăuda cu numeroase convocări în cadrul Lotului Național de Tineret și a Lotului Național Universitar, alături de care a obținut o medalie de aur în anul 2016, devenind campion mondial universitar.

DSC_5223

Cum  ai început să joci handbal?
Am inceput să joc handbal destul de târziu, la 16 ani, după ce am fost la un antrenament al echipei CSS 1 Mai Ploiești. 

Care este cea mai mare realizare a ta?
Cele mai mari realizări pentru mine au fost: în anul 2015 la Campionatul Mondial de Tineret , unde am obtinut locul 8, și in 2016, la Campionatul Mondial Universitar, unde am obtinul locul 1.

Ce te-a determinat să alegi echipa Făgărașului?
Știam că CSM Făgăraș este o echipă tânără, unde mă puteam adapta mai repede. Un alt motiv pentru care am ales sa vin aici a fost faptul că nu îmi era o echipă străină , deoarece cunoșteam o mare parte din componenții lotului.

Care a fost prima ta impresie despre oraș?
Mi-a plăcut  foarte mult din primele zile ale venirii mele.  Făgărașul este un oraș liniștit, curat și primitor.

Care a fost rețeta succesului împotriva celor de la CSM București?
Nu cred că am avut o rețetă anume, am reușit să fim o echipă unită , cu poftă de joc, demonstrându-ne atât nouă cât și publicului că putem învinge orice echipă. 

Care a fost sentimentul când ai aflat că faci parte din echipa ideală a etapei a -XV- a? Mai ales după un meci cu liderul la zi?
A fost un sentiment plăcut și mă bucur că am reușit acest lucru ajutându-mi echipa să câștige o astfel de partidă. Sper să se mai întâmple cât de curând posibil. 

DSC_5299

Cum se vede din interiorul echipei accidentarea lui Ciprian Vancea, având în vedere colaborarea bună dintre voi la linia de 9 metri? 
Din păcate, accidentarea lui Ciprian se resimte. Era un om de bază atât în atac, cât și în apărare. Ne dorim să ne mobilizăm cât mai bine pentru meciurile viitoare și credem că aportul lui Gabi (Ilie) va aduce un plus echipei.

Urmează încă un meci important, crezi că vă puteți întoarce cu trei puncte de la Buzău?
Noi ne dorim și sperăm să facem un meci bun la Buzău, care să se termine în favoarea noastră. Cred că ne putem întoarce cu 3 puncte dacă jucăm bine.

Care este atmosfera în echipă în acest moment?
Atmosfera este bună, iar faptul că alte echipe au început să ne ia în considerare mai mult, ne dă încredere și curaj.

Ce părere ai despre publicul din Făgăraș?
Publicul din Făgăraș este prezent și activ la fiecare meci ceea ce contează foarte mult pentru noi.  Sper să rămână la fel și să ne susțină indiferent de rezultat.

text: Diana Boriceanu
foto: Cristian Ramba

 

Va rugam sa apreciati pagina: