header

Cu și despre Radu Ivanov

Radu Mihail Ivanov este portarul formației de handbal masculin CSM Făgăraș, fiind unul dintre jucătorii locali ai acesteia. Născut în Făgăraș, în data de 3 iunie 1991, a purtat numărul 1 pe tricoul de joc în sezonul acesta, în trecut evoluând și cu numărul 12. Face parte din categoria portarilor înalți , având 2,03 m și 102 kg. A fost îndrumat către sport la vârsta de 13 ani, în curtea școlii, precum mulți dintre sportivii noștri care și-au cunoscut pasiunea și calitățile fizice în acest fel, dezvoltându-le apoi în cadrul cluburilor sportive. A parcurs etapa junioratului la Clubul Sportiv Școlar Făgăraș, avându-l ca antrenor pe domnul profesor Ivan Cătălin. Junior fiind, evolua și la o categorie de vârstă superioară celei în care se încadra. Pasul către seniorat l-a făcut în anul 2010, în Divizia A, alături de formația orașului nostru, ce purta atunci numele de HCM Făgăraș. Anul 2016 i-a adus oportunitatea de a evolua la un nivel sportiv superior, odată cu promovarea în Liga Națională a formației făgărășene, la care sportivul și-a adus contribuția, prin evoluțiile sale. Acesta a rămas la CSM Făgăraș și ne-a  încântat cu evoluțiile sale, dedicându-se handbalului și orașului în care s-a născut. Din păcate, în această primăvară, a suferit o accidentare la picior care l-a împiedicat să termine sezonul pe teren, dar este alături de coechipierii săi.

DSC_0513

Când ai început să practici handbalul? 
Am început să practic acest sport când eram în clasa a-7 -a, la îndrumarea domnului profesor de educație fizică și sport, Socol Viorel.

Ce înseamnă handbalul pentru tine ? 
Handbalul face parte din viața mea de mulți ani și este ca o a doua familie pentru mine. Pot spune că mi-a influențat stilul de viață, sănătatea și chiar personalitatea.

Cum ai ajuns să joci pe postul de portar? Majoritatea copiilor își doresc să evolueze în teren și să marcheze.
Cred că fiecare dintre noi avem o vocație, la fel este și în sport. Pentru mine, plăcerea, satisfacția și dorința de a apăra o minge era mult mai mare, decât aceea de a înscrie. E adevărat că majoritatea copiilor își doresc să se remarce pe teren, însă e important ca fiecare dintre noi să ne găsim acel loc în echipă unde să dai tot ce e mai bun din tine.

Care consideri că sunt calitățile pe care trebuie să le aibă un campion ?
Disciplina, perseverența, ambiția, dorința și munca sunt câteva calități pe care un sportiv trebuie să le aibă pentru a ajunge printre cei mai buni.

DSC_4714

Care este cel mai frumos moment din cariera ta de până acum ?
Cel mai frumos moment din cariera mea este promovarea în Liga Națională, în anul 2016.

Ce te-a determinat să rămâi la Făgăraș și ce înseamnă pentru tine să joci pentru orașul în care te-ai născut ? 
Nu pot spune că este chiar un motiv, însă dorința și oportunitatea de a continua practicarea acestui sport la un nivel mai înalt, m-au determinat să rămân. Este o onoare pentru mine să joc pentru echipa orașului natal. Sunt mândru că sunt făgărășean și că, alături de echipa mea, avem ocazia să ajutăm acest oraș să se remarce și în domeniul sportului.

Ai suferit o accidentare în acest final de sezon. Care este situația ta și cum te simți?
Am suferit o accidentare în zona metatarsienelor care a necesitat o intervenție chirurgicală. Operația a decurs cu success,  fără complicații. Până în prezent nu au intervenit alte probleme, situația mea fiind una buna. Sunt încrezător și nerăbdător să mă recuperez.

DSC_2271

Când vei reveni pe terenul de handbal ?
Din păcate pentru mine acest sezon s-a încheiat. Momentan sunt în perioada de repaus, care durează între patru și șase săptămâni. După această perioadă voi merge la un control și atunci voi obține mai multe informații în legătură cu starea mea, până atunci nu mă pot pronunța în legătură cu data în care voi reveni.

Urmează turneul de baraj pentru formația voastră. Crezi că veți întâmpina probleme ? 
Cu siguranță nu vom întâmpina probleme. Am încredere în colegii mei că vor face meciuri bune. Munca începe să dea roade. Chiar dacă, pe final de play-out am avut câteva înfrângeri, sunt sigur că s-a trecut peste acele momente și se va da totul la baraj pentru un nou sezon în Liga Națională. Le urez să obţină doar victorii, care să confirme munca depusă până acum.

Transmite un mesaj publicului făgărășean .
Țin să mulțumesc suporterilor din Făgăraș. Îmi doresc să vină în număr cât mai mare în continuare la meciurile noastre, să ne susțină la bine și la greu, indiferent de rezultate,  deoarece și ei fac parte din echipă.

DSC_5134

Diana Boriceanu

Va rugam sa apreciati pagina: