header

Cu și despre Răzvan Mateoniu

Răzvan Mateoniu este unul dintre făgărășenii echipei de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Făgăraș. Născut chiar în orașul Cetății, pe data de 15.07.1991, fiind unul dintre coordonatorii atacului formației. Cu numărul 13 pe tricoul de joc, Răzvan are 1,82 înălțime și 89 de kilograme. A făcut cunoștiință cu acest sport în anul 2004 în cadrul Clubului Sportiv Școlar Făgăraș, cu care și-a petrecut întreaga perioadă a junioratului. La 16 ani,  junior fiind, a fost promovat la echipa de seniori a orașului, cu care a evoluat în Divizia A, pană în anul 2010. S-a transferat apoi la HC Argeș unde a activat timp de 5 ani, perioadă în care și-a finalizat studiile universitare în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din Pitești. Anul 2014 i-a adus participarea la Campionatul Mondial Universitar, din Portugalia, unde alături de Echipa Națională Universitară a României s-a clasat pe locul 6. A urmat apoi o accidentare care l-a împiedicat să joace handbal timp de șase luni. În 2015 , s-a remarcat cu o prestație foarte bună la Campionatul European Universitar, la care a participat cu echipa Universității din Pitești. La terminarea contractului cu echipa argeșeană, a decis să plece în Germania pentru a juca acolo însă după trei luni s-a întors acasă, la Făgăraș și la echipa orașului totodată. După numai șase luni de la întoarcere, a promovat alături de echipa sa în Liga Națională. De atunci este componentul CSM-ului și ne bucură cu evoluțiile sale din fiecare partidă.

dsc_2835
Cum te-ai apucat de acest sport și când?
Am început să fac sport la vârsta de 8 ani. Am mers la judo, care spre deosebire de handbal este un sport individual pe care l-am practicat pană la vârsta de 13 ani.  Tatăl meu, care practicase handbalul, m-a îndrumat să îl aleg. Primul meu antrenor și cel care m-a ajutat să fac primii pași în acest sport a fost domnul profesor Octavian Hârțoagă. Pe parcursul junioratului i-am mai avut ca antrenori pe domnul Marian Nicolae ,domnul Marcel Șerban și Ivan Cătălin, care au contribuit la evoluția mea.

Care este cel mai important moment din cariera ta de până acum?
 Promovarea în Liga Națională alături de CSM Făgăraș a reprezentat cel mai important moment al carierei mele  și mai ales faptul că am contribuit la aceasta. Mi-am dorit foarte mult să demonstrăm că putem juca la un alt nivel și să ne luptăm cu echipele importante din țară.

E greu să fii sportiv de performanţă în ziua de astăzi?
Nu este la îndemâna oricui să devină sportiv de performanță. Pentru a deveni profesionist trebuie să faci multe sacrificii și de multe ori să renunți la viața ta personală . Toate aceste sacrificii se pot încununa în satisfacții deosebite care de multe ori nu se pot descrie în cuvinte.

DSC_6889

Ce te-a determinat să rămâi în orașul natal și să joci pentru CSM Făgăraș?
M-am întors în Făgăraș în anul 2016, iar promovare în prima Ligă mi-a dat  oportunitatea de a evolua la un nivel mai înalt, ceea ce m-a determinat să rămân aici. Am avut șansa să avansez treptat în cariera mea handbalistică, întâlnind adversari puternici și jucând meciuri dificile din care am învățat și care m-au motivat să îmi doresc tot mai multe rezultate favorabile alături de CSM Făgăraș. Faptul că joc acasă, pentru publicul orașului în care m-am născut mă face să mă simt mândru și mă motivează să joc cât mai bine.

Care este cel mai dificil moment prin care ai trecut de când joci handbal?
Când jucam la HC Argeș am suferit o accidentare care m-a ținut departe de terenul de handbal  timp de șase luni. Pot spune că acest moment a fost cel mai greu din viața mea de sportiv. Am fost supus unei intervenții chirurgicale care a fost urmată de procesul de recuperare , perioadă în care nu știam dacă voi mai putea practica sportul de performanță. Norocul meu a fost că am întâlnit un kinetoterapeut foarte bun, care m-a ajutat să trec cu bine , atât fizic, cât și psihic peste această accidentare.

Care este visul tău pe plan profesional?
Visul meu este să ajung cu echipa Făgărașului pe un loc fruntaș și de ce nu să jucăm în Final Four-ul Cupei României, în viitor.  Personal, îmi doresc să am șansa de a evolua pentru o echipă puternică din afara țării.

DSC_2252

Ați cedat la Baia Mare după un început bun. Ce s-a întâmplat în repriza a doua?
Etapa trecută am avut un meci foarte greu la Baia Mare, în care pe parcursul primei reprize am condus după o prestație foarte bună. Din nefericire echipa din Baia Mare a câștigat meciul. Chiar dacă am avut un joc bun la început, greșelile neforțate de pe parcursul partidei ne-au costat la final.

Urmează un meci dificil împotriva echipei Constanței.  Sunteți pregătiți? Ce vă propuneți?
Constanța este liderul la zi al campionatului, dar acest lucru nu ne sperie, dimpotrivă, ne motivează să facem o partidă cât mai bună, pe care de ce nu, să o și câștigăm. Mizăm pe unitatea echipei și pe modul în care ne luptăm la fiecare meci. Sperăm ca publicul să vină în număr cât mai mare și să ne susțină cum au facut-o și până acum.

Cum vă poziționați în acest sezon ? Ce șanse crezi că aveți să vă îndepliniți obiectivele propuse?
Poziția noastră actuală din clasament este una bună însă există loc de mai bine. În momentul de față depinde doar de noi dacă ne vom îndeplini obiectivul. Ne dorim și luptăm pentru acest lucru.

Transmite un mesaj publicului făgărășean.
Mulțumim publicului făgărășean pentru încurajările acordate și sperăm ca pe viitor să îi bucurăm cu cât mai multe victorii. Hai CSM! Hai Făgăraș!

DSC_6705

 

 

 

Va rugam sa apreciati pagina: