header

Etapa începutului de an

  • De departe cea mai mare surpriză a începutului de an este dispariția singurului club din Liga Zimbrilor, cu finanțare 100% privată. Cum bine spune Ionel Pană, un deces și două înmormâtări. Pierderea este mare pentru micul orășel seciuesc, dar imensă pentru întreg campionatul românesc. O echipă cu un management axat pe creștere continuă, care a investit în aducerea de noi jucători, dar și cu o filosofie sănătoasă cu privire la creșterea propriilor jucători. Practic dispare un model.

17504326_831162053702688_4853535029936881510_o

  • CSM Făgăraș a plecat de la Turda cu mai multă experiență, dar fără să fi emis pretenții sau să pună presiune pe adversar. Primele 10 minute, echipa noastră a lăsat impresie bună, dar atât. Turda a dominat după aceea și a s-a distanțat constant, cea mai mare diferență a fiind de 13 puncte, ca în final tabela să arate sec, 30-20.

21752629_933238886828337_6051492459877053463_o

  • CSM Focșani își atinge obiectivul pe teren propriu și învinge pe Minaur Baia Mare de manieră categorică. Având în vedere aportul suporterilor și a terenului propriu, victoria Focșaniului nu ar trebui să surprindă, dar dominarea de la un capăt la celalălalt și diferența de 7 puncte la final, sunt o surpriză.
  • Politehnica Iași se dovedește a fi piatră tare; mai obține un punct pe teren propriu, de data aceasta cu HC Vaslui. În condițiile in care doar o echipă va retrograda direct, după retragerea echipei HC Odorhei, lupta devine mai interesantă în partea inferioară a clasamentului.
  • CSM București și-a făcut meci ușor CSU Suceava încă din prima repriză, dar s-a relaxat în partea secundă și partida s-a încheiat 24-21. Dinamo încheie la egalitate cu AHC Dunărea Călărași, iar partida dintre Steaua și Odorhei nu s-a mai desfăşurat.
  • O partidă interesantă a fost şi cea dintre Politehnica Timișoara cu Dobrogea Sud Constanța. Echipe de valori apropiate, s-a mers cap la cap pe tot parcursul partidei, meci cu toate ingredientele. Timișoara a câștigat. Diferența fină, subtilă a fost făcută de cavalerii „Men in black”, dar atenție: nu pentru constănțeni. Ceea ce este o noutate pe scena handbalului românesc.

 

Etapa următoare:

CSM Făgăraș – HC Odorhei * – partida anulată, din cauza desființării HC Odorhei.
Minaur Baia Mare – AHC Potaissa Turda
AHC Dobrogea Sud – Poli Iași
AHC Dunărea Călărași – CSM Focșani
CSU Suceava – Poli Timișoara
HC Vaslui – Dinamo București
CSM București – CSA Steaua București

Cristian Ramba

 

 

 

Va rugam sa apreciati pagina: