header

Făgăraș-Focșani, ultima partidă „acasă” în 2017

 

Revenim pe teren propriu după trei partide bune în deplasare: am reușit să plecăm cu un punct de la Iași, ne-am calificat în sferturile Cupei Românei (după o deplasare obositoare la Oradea) și am reușit un joc bun în sala Dinamo, cu campioana. După doar trei zile de la ultimul duel din București, ne așteptă o partidă grea, de data aceasta cu CSM Focșani, vecină de clasament, tot cu 10 puncte.

Oaspeții vin după trei partide pierdute în Liga Zimbrilor (Steaua, Turda și Odorhei) și o înfrângere în Cupa României, după un joc cu Poataissa Turda. Astfel lipsa rezultatelor pune presiune pe echipa vrânceană, mai ales că vor revanșa, după ce în turul campionatului CSM Făgăraș a plecat cu toate cele 3 puncte din Focșani.

La sfârșitul turului, într-un clasament provizoriu al play-out-ului, echipa noastră ocupa locul 1. Toate punctele obținute au fost cu echipele, care cel mai probabil, vor fi și la sfârșitul sezonului regulat, tot în lupta pentru menținerea în prima Ligă.

Diferența de puncte dintre echipele care ocupă locurile 1-8 (play-off) și cele care ocupă locurile 9-14 (play-out), crește de la etapă la etapă și se pare că asistăm la două competiții. Spre exemplu: dacă CSM Făgăraș (locul 13) ar fi obținut o victorie cu Dinamo (locul 5), ar fi produs o surpriză și o victorie de palmares, dar care nu ar fi contat în clasamentul final, nici pentru Dinamo, nici pentru noi.

Obiectivul nostru este evitarea barajului și având în vedere clasamentul actual, sunt foarte importante punctele obținute cu Poli Iași, HC Vaslui, CS Minaur, CSM Focșani și CSU Suceava.

18192562_853921028093457_5902388536879442117_o

Lupta în această parte de jos a clasamentului este una strânsă, pentru că nici o echipă nu are o diferență confortabilă; suntem la egalitate de puncte cu Focșani (locul 12), cu 2 puncte sub HC Vaslui (locul 11) și 3 puncte sub CSU Suceava (locul 10). Mai punem la socoteală și surpriza din ultima etapă, unde Poli Iași (locul 14) a câștigat pe teren propriu cu CS Minaur Baia Mare (locul 9), avem ingredientele unei competiții dinamice, deschisă oricărui deznodământ.

Pentru această etapă a 15-a, Liviu Andrieș nu se poate baza pe Marius Bahan și Răzvan Szopka, în rest tot lotul este valid. Ne așteptăm la o luptă strânsă, de „care pe care”, iar la sfârșitul meciului să ne bucurăm de a patra victorie din acest sezon.

Pentru această partidă intrarea în sală va fi liberă. Intrarea la joc se va face în limita locurilor disponibile, pe baza unor jucării de pluș care vor fi dăruite de către CSM Făgăraș unor copii nevoiași din municipiul nostru, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Jucăriile vor fi aruncate, organizat, în teren, la începutul jocului, după momentul prezentării echipelor participante.

evenim

Cristian Ramba

Va rugam sa apreciati pagina: