header

Făgăraș – Focșani, un meci stricat de arbitrii

În meciul contând pentru etapa a 15-a, CSM Făgăraș a primit vizita echipei CSM Focșani. Partida se preconiza de la început a fi una cu încărcătură. În tur jucătorii lui Liviu Andrieș a plecat cu toate cele 3 puncte de la Focșani, reușind să producă o surpriză la acea vreme. Făgărășenii doreau să repete isprava din tur, dar de această dată, în fața propriilor suporteri.

DSC_5018

Antrenorul nostru nu s-a bazat pentru această partidă pe Marius Bahan și Răzvan Szopka, în rest tot lotul a fost apt pentru joc; ba mai mult, pe partea defensivă a primit întăriri, prin Cosmin Capotă, care de altfel a intrat în teren și a ajutat echipa, de la un capăt la celălălalt al jocului.

DSC_5078

Oaspeții au început mai bine, dar câteva intervenții bune ale lui Bogdan Fuică, au făcut ca aceștia să nu se desprindă la o diferență mai mare pe tabela. În atac elevii lui Andrieș nu au găsit cele mai bune soluții, dar pe fondul unei superiorități numerice, au recuperat din handicap: minutul 8, scor 3-4. Până în minutul 15, tot oaspeții sunt cei care conduc și păstrează diferența, scor 4-7.

DSC_5072

Jocul este fragmentat, contactele sunt agresive, arată mai mult ca un meci de box decât unul de handbal. La un moment dat, portarii ambelor echipe se evidențează cu intervenții bune, Ivanov pe o parte, iar de cealaltă Marocico.

DSC_5113

Dacă nu era suficientă încrâncenarea, „cavalerii” au început să-și facă simțită prezența. Nu observă un fault evident la Dedu și oaspeții primesc o minge cadou. Până în minutul 25, reușim să ne apropiem din nou, scor 7-9.

„Cavalerii” judecă diferit faze identice, par depășiți, dar balanța înclină tot înspre oaspeți. Avem posibilitatea să ne apropiem la un singur punct, dar Emilian Turcu se grăbește și irosește șansa.

DSC_5074

Minutul 28 (8-10), fluierașii deja devin enervanți; fac orice pentru a menține formația moldavă în atac. Mai bine de un minut și jumătate nu au schițat vreun gest, de joc pasiv nici vorbă. Întărâtă atât publicului, cât și jucătorii.

Scorul pauzei este stabilit de Marian Filip, 9-10.DSC_5070

A doua parte începe. Se pare că la pauză arbitrii au fost luminați și au descoperit jocul pasiv. Ciudat, descoperirea a fost făcută pe atacul făgărășenilor. Radu Ivanov refuză să primească gol într-un duel 1 la 1, iar pe atac se reușește stabilirea egalității la 10.

DSC_5134

Când jocul a devenit mai interesant, emoțiile mai mari și revenirea se arăta cu greu la orizont (după 33 de minute), fluierașii au inventat o eliminare la Cosmin Capotă. Riscul era mare într-adevăr, făgărăsenii puteau recupera și să conducă. Colac peste pupăză, tot ai noștri primesc două lovituri de pedeapsă. Ultima aruncare de la 7 metri, o măgărie, o invenție, care nu a făcut altceva decât să enerveze și să incite și mai mult publicul.

DSC_5162

Florin Acatrinei marchează, Radu Ivanov mai apără o minge, dar se irosește imediat atacul, min 37, 11-13. Penibilitatea și incompetența răsar din nou, cuplul mai inventează o eliminare, la Alexandru Dedu. Simțind oarecum că sunt depășiți, încearcă echilibrarea și dictează o eliminare și în tabăra adversă.

Portarul oaspeților, originar din Făgăraș, Emilian Marocico, cu două parade consecutive, dă posibiliatatea colegilor să mărească diferența, 11-15 (min 42). Același Marocico reușește să se opună la o lovitură de pedepsă. Acatrinei și Dedu marchează, 13-17 (min 48).

DSC_5168

Liviu Andrieș propune o apărare avansată, se recuperează mingea, dar altă decizie aiurea a „magicienilor” apare: Dedu este faultat, tras de tricou, dar tot el primește eliminare. Reușim să marcăm prin Ilie Vaidasigan și Acatrinei, 16-20 (min 53).

Ultimele minute ale partidei aparțin, din păcate, tot arbitrilor. Cu un amatorism ieșit din comun, anulează un gol valabil după o presupusă călcare de semicerc a lui Constantinescu. Imediat după aceea dicteaza, total aiurea, o forțare în atac în favoarea moldovenilor. Liviu Andrieș protestează și primește eliminare (min 56).

DSC_5173

Într-un interval de 3 minute marcăm de 4 ori (Filip 2, Vaidasigan 2), dar este prea târziu, punctele sunt pierdute, scor final 21-23.

Cuplul de arbitrii delegat pentru această partidă, nu se află la prima performanță de acest fel. Sunt cunoscuți în lumea handbalului pentru amatorism (voluntar sau involuntar), au reușit să strice meciuri la toate nivelurile la care au activat. Divizia A – feminin – în 2015, Liga Națională Feminin 2016 și februarie 2017 Liga Zimbrilor.

Nu suntem ipocriți să spunem că CSM Făgăraș a prestat un joc extraordinar în compania celor de la Focșani, dar am fi preferat să vedem o luptă cinstită între cele două echipe, iar ultima partidă din acest an pe teren propriu să se termine altfel.

DSC_5225

CSM Făgăraș: Fuică, Ivanov, (în poartă), Turcu, Dedu(2), Acatrinei(8),  Bejinariu(3), Filip(3), Consatntinescu(1), Vaidasigan(4), Capotă, Mînea,  Alisie, Blaga, Dincă, Mateoniu, Leordean

 

Ultima partidă din 2017, CSM Făgăraș o disputa în sferturile Cupei României, sâmbătă 16 decembrie cu începere de la ora 12:00, împotriva echipei HCDS Constanța. Partida nu este televizată.

 

Cristian Ramba

Va rugam sa apreciati pagina: