header

Făgăraş – Steaua, o partidă cu toate ingredientele. Un egal cât o victorie.

 

Etapa a 20-a. Meci pe teren propriu. Steaua a venit la Făgăraș sub presiune mare, după ce în ultimele două partide jucate pe teren propriu nu a rămas cu nici un punct în clasament. CSM Făgăraș ultimul meci l-a disputat la Focșani și după un meci nu foarte strălucit a plecat fără nici un punct, iar presiunea obictivului de a rămâne in prima Ligă era tot mai mare.

Steaua Bucureşti a venit la Făgăraş cu nume sonore în prima Ligă, ca Gheorghe Irimescu, Andrei Grasu, Dorin Dragnea, Martin Johannson, Ionuţ Georgescu, Gabriel Florea, toţi cu experienţă la acest nivel al competiţiei, iar antrenorul lor, Ovidiu Mihăilă a declarat înaintea partidei că victoria este singura opţiune pentru ei. Steaua are ca obiectiv cel puţin locul 8 în clasament, ultimul care asigură intrarea în play-off.

La acest meci a fost delegată o brigadă de arbitrii internaţionali, bucureştenii C.Din şi S.Dinu şi în acest fel la capitolul arbitraj nimeni nu a avut nimic de obiectat, cunoscute fiind reputaţia şi profesionalismul acestora.

DSC_3401

Primul atac al meciului a fost cu gol pentru echipa noastră (Leordean marcator), dar în apărare s-a dictat lovitură de la 7 metri şi eliminare (Arsene); dar Răzvan Szopka a respins în două rânduri, odată în faţa lui Ionuţ Georgescu şi apoi în faţa francezului Said Ouksir, ceea ce a dat un moral bun echipei, iar publicul a fost şi el activat.

Cu ajutorul altor intervenţii in poartă, cu o apărare agresivă, cu două eliminări primite de adversar, dar şi cu două lovituri de la 7 metri transormate de Filip, a făcut ca în minutul 7 scorul să fie 4-1 pentru echipa noastră.

DSC_3368
Până în minutul 10 scorul a devenit egal pe fondul unor greşeli în atacul echipei noastre; totuşi forma extraordinară a portarului nostru ajutat de apărare şi reuşitele lui Emilian Turcu şi Mircea Alisie au dus scorul la 7-5 în minutul 17. Aceeaşi precipitare în atac a dat posibilitatea adversarului să revină şi în minutul 19, scorul a devenit din nou egal. Jocul a devenit foarte echilibrat şi de o parte şi de alta, nici o echipă nereuşind să se desprindă la mai mult de un gol; minutul 23 scor 9-9 marcatori Frăţilă şi Turcu. Până la sfârşitul reprizei noul venit în echipa făgărăşeană, Marius Bahan a mai marcat de două ori, dar scorul a rămas egal 12-12.

DSC_3272

Debutul reprizei secunde a fost la fel de echilibrat, minutul 35, scor 14-14; după un fault dur la Călin Leordean, jucătorul oaspeţilor, Martin Johannson a primit direct cartonaşul roşu (şi albastru). După ratarea unei lovituri de pedeapsă, mingea se recuperează şi Marian Filip se revanşează în două rânduri cu gol din acţiune.

Următoarele zece minute ambele echipe s-au urmărit reciproc pe tabela de marcaj, Lucian Arsene, Mircea Alisie au marcat, dar nici o echipă nu a reușit să se distanțeze. Marian Filip a mai ratat odată de la 7 metri, ambii portari au avut intervenții bune și astfel în minutul 48 scorul a fost egal 19-19.

DSC_3227

Ultimele zece minute ale partidei au fost foarte interesante și disputate. După un gol și o recuperare transformată în gol, Darius Apolzan primește eliminare pentru tragere de tricou. Minutul 53, CSM conduce cu un gol dar este în inferioritae numerică. Se recuperează o minge în apărare, dar precipitarea în ofensivă, pune pe contraatac echipa bucureșteană care nu ratează. Minutul 54 scor egal.

Văzâd lipsa de inspitație a elevilor săi, Liviu Andrieș solicită timp de odihnă, dar fără efect, deoarece la reluare Maria Filip face fault în atac, iar pe apărare primim eliminare temporară și lovitură de la 7 metri, dar care este ratată de oaspeți.

DSC_3280

Pe atacul imediat următor, cu un artificiu tehnic care a făcut deliciul publicului, Emilian Turcu aduce în avantaj echipa făgărășeană, chiar în situație de inferioritate numerică. Primim gol și suntem egalați, minutul 56.
Pe atacul următor făgărășenii nu  se pierd cu firea și este angajat pivotul, Dedu marchează, trecem din nou în avantaj. Același Dedu greșește în defensivă și suntem penalizați cu lovitură de pedeapsă. De această steliștii nu mai ratează. Minutul 58 scor 28-28.

Ultimele două minute au fost foarte încinse; pe atacul nostru adversarul primește eliminare; până la sfârșitului meciului vom avea avantaj de un om în plus pe teren. De această dată făgărășenii s-au pierdut cu firea pe atac și nu au finalizat, dar Răzvan Szopka a fost în formă de zile mari și de pe semicerc a apărat o minge foarte grea.

DSC_3403

Ultimele 40 de secunde, Liviu Andrieș mai solicită un ultim time-out; presiunea momentului a fost una mare și pentru staff-ul tehnic al oaspeților și pentru proteste au primit eliminare. Ultimele 15 secunde, cu doi oameni în plus pe teren nu reușim să finalizăm; ba mai mult, conform ultimelor norme de modificare ale regulamentului, pentru faultul comis de Călin Leordean în jumătatea de teren a adversarului pe lângă eliminare directă (cartonaș roșu), primește cartonaș albastru și lovitură de la 7 metri.

În doar câteva secunde, situația a luat o turnură opusă; dacă ne vedeam câștigători, având dublă superioritate numerică, iată-ne puși în situația de a pierde meciul. Lovitură de pedepsă. Execută Gabriel Florea. Din fericire și spre bucuria publicului, Răzvan Szopka a apărat, bifând astfel unul dintre cele mai bune meciuri ale sale de când a venit la Făgăraș.

DSC_3362

Egal cu Steaua care cântărește cât o victorie; CSM Făgăraș se deplasează în etapa următoare, cu un moral mai bun și o motivație mai mare, la Satu Mare. În clasament echipa a părăsit ultima poziție, dar este la egalitate de puncte cu CSM Satu Mare și astfel următoarea partidă pare a fi derby-ul ultimelor clasate în Liga Zimbrilor.

Va rugam sa apreciati pagina: