header

Final de sezon regulat

  • Sezonul regulat 2018-2019 este aproape de final pentru CSM Făgăraş, care va desfăşura ultima etapă pe teren propriu în compania celor de la CSM Bacău.
  • După o „secetă” de 6 etape, echipa se întoarce cu 3 puncte de la Cluj.
  • Reguli play-out

    DSC_8811

Deplasarea la CSA Steaua București

După meciul de tristă amintire cu CSU Suceava de pe teren propriu, echipa a dat uitării prestația sub așteptări și a fost la două minute distanță de o surpriză la București. Deși la pauză echipa din Ghencea avea un avans de 3 goluri, făgărașenii fără Ungureanu, Turcu și Popia (accidentat în prima parte), au reușit egalarea la 23, în minutul 48. Echipa noastră a luptat frumos până la final, intrând în ultimul minut cu un gol în spatele adversarului, dar din păcate pentru noi, Steaua a fost mai pragmatică și a marcat de trei ori primind doar un gol; scor final 31-28.

DSC_8377

Etapa a 25-a, la Cluj

Au trecut câteva etape de când echipa nu a mai acumulat puncte în clasament, deși prestația în teren a fost bună. Cu excepția „accidentului” Suceava, CSM Făgăraș a luptat de la egal la egal cu Dunărea Călărași, Minaur, Dobrogea Sud, Timișoara, Steaua, dar din păcate elevii lui Adi Petrea nu au avut puterea să se autodepășească, pentru a strânge și puncte în clasament. Seria înfrângerilor a fost întreruptă la Cluj în penultima etapă din sezon, fără emoții cu scorul 28-36.

DSC_4541

Ultima etapă cu CSM Bacău

Nou-promovata CSM Bacău vine la Fagaraș pentru a încheia returul Ligii Zimbrilor; în tur echipa noastră a reușit victoria în deplasare, scor 23-26. În timp ce echipa noastră a învins la Cluj etapa precedentă, Bacăul și-a adjudecat cele 3 puncte contra celor din Suceava. Datorită punctului obținut de HC Buzău cu Steaua, CSM Bacău (chiar în cazul unei victorii la Făgăraș) nu mai poate (dpdv matematic) să depășească penultimul loc din clasament. Chiar și în aceste condiții, moldovenii vin la Făgăraș cu gândul la revanșă și astfel se anunță un meci disputat. Partida va avea loc duminică 31 martie, de la ora 18:00.

56377131_1295208277298061_449369706487349248_o

Regulament play-out

Și în acest sezon campionatul de Handbal al României este împărțit în două părți; sezonul regulat (la finalul căruia vor fi stabilite echipele participante pentru urmatoarele faze) și play-off/play-out. Locurile 1-8 vor juca în play-off, locurile 9-14 play-out. Momentan CSM Făgăraș ocupă locul 10, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat și cu o victorie împotriva Bacăului, poate menține această poziție. În funcție de locul ocupat fiecare echipă va primi un numă de puncte după cum urmează:

Untitled-1

Desfășurarea play-out: „fiecare cu fiecare”, tur-retur, în următoarele date calendaristice: 6, 17, 24, aprilie; 01, 04, 08, 11, 15, 18, 22 mai, conform tabelei Berger.(exemplificare tur)

sistem handbal

La final în funcție de clasament, locurile 5,6 retrogradează direct și locurile 3,4 vor merge la barajul de promovare/menținere în Liga Zimbrilor.

 

 Cristian Ramba

 

Va rugam sa apreciati pagina: