header

Finalul turului de play-out

 

Surprizele neplăcute se țin lanț de echipa noastră, deși în etapa trecută a reușit prima victorie din play-out în fața celor de la Vaslui. În această săptămână Răzvan Mateoniu a suferit o accidentare la umăr și nu s-a deplasat la Suceava. În lipsa unui centru „de meserie”, Liviu Andrieș a trebuit să improvizeze și a încercat mai multe formule pe ofensivă cu Marian Filip și Ciprian Vancea.

DSC_6705

În primele 10 minute ale partidei, echipele s-au întrecut în ratări, CSM Făgăraș având de înfruntat și un public gălăgios și ostil. Cu un joc încâlcit de ambele părți, fără prea multe soluții coerente, cei care au inițiativa pe tabelă sunt sucevenii (3-2).

Pe fondul lipsei continue de soluții pe atacul nostru, gazdele reușesc să înscrie goluri ușoare pe contraatac și faza a 2-a, ducând scorul la 10-5 în minutul 19; nu profităm nici de superioriritate numerică, fragmentăm des jocul, nu pare să existe viziune, dar nici asumare – apărarea parcă nu are vână și repriza se termină 15-12, sucevenii având o diferență confortabilă.

Repriza secundă, aceeași atitudine și de o parte și de cealaltă. Liviu Andrieș schimbă des pe partea ofensivă, dar fără prea mare efect; în schimb antrenorul gazdelor Andrei Chiruț adoptă o altă tactică și anume așteptă greșala adversarului. Aceasta dă roade pentru CSU, care se distanțează treptat pe tabelă, pentru ca la finalul jocului să-și adjudece toate cele puncte puse în joc. CSU Suceava – CSM Făgăraș 30 – 23.

DSC_6738

În cealaltă partidă HC Vaslui nu a reușit să producă surpriza pe terenul celor de la Focșani și în aceste condiții, CSM Focșani și CSU Suceava se distanțează în clasament și devin favorite la evitarea barajului.

Punând la socoteală că etapa viitoare echipa noastră va evolua la Focșani și mai adăugăm problemele de lot cu care se confruntă Liviu Andrieș (lipsa unui conducător de joc autentic, lipsa atât pe atac, cât și pe apărare a lui Ilie Vaidasigan și situația incertă a lui Florin Acatrinei), optimismul nostru începe să pălească în privința evitării barajului.

Totuși șanse matematice încă mai există, dar este nevoie de o mobilizare mai mult decât extraordinară, pentru că nici programul nu este unul facil: după deplasarea la Focșani, urmează o altă deplasare la Vaslui și apoi ultima partidă din acest sezon, în fața propriilor suporteri cu CSU Suceava.

 

Cristian Ramba

 Clasament

Pos. Echipa V E I Pct
CSM Fagaras 4 0 5 12
CSU Suceava 5 2 2 17
CSM Focsani 2007 4 2 3 14
HC Vaslui 3 0 6 9
Va rugam sa apreciati pagina: