header

Forma bună se confirmă. Victorie la Satu Mare

După meciul de pe teren propriu din etapa trecută, împotriva echipei Steaua București, în care elevii lui Liviu Andrieș au avut o prestație mai mult decât bună, finalizată și cu un rezlutat de egalitate, a urmat deplasarea de la Satu Mare.

Dacă sâmbătă 25 februarie s-a desfășurat meciul împotriva celor de la Steaua, meciul cu Satu Mare a fost programat miercuri 1 martie;  deplasarea a fost făcută cu o zi înainte de diputarea partidei, astfel timpul efectiv pentru pregătirea meciului a fost foarte scurt. Pentru acest meci a fost suspendat Călin Leordean pentru cartonașul albastru din finalul meciului cu Steaua.

DSC_6834

Începutul meciului a fost mai greu pentru echipa noastră; deși Răzvan Szopka a avut câteva intervenții bune ajutat și de apărare, nu a fost suficient, pentru că pe faza ofensivă nu s-au găsit cele mai bune soluții; Marian Filip nu a prins cea mai bună zi (nici măcar din lovitură de la 7 metri), astfel că în minutul 11 oaspeții conduceau cu scorul de  4-1.

Cu o mișcare tot mai bună în apărare, prin introducerea în teren a lui Claudiu Mînea, Ovidiu Pasere și Lucian Arsene, cu intervențiile aceluiași Szopka, dar și cu reușitele lui Eugen Frățilă (gol pe contraatac și din lovitură de la 7 metri), în minutul 18 scorul era egal, 5-5.

DSC_6831

Până în minutul 26 s-a mers de la egal la egal (8-8), atât pe tabela de marcaj, cât și la numărul greșelilor; în ambele tabere s-au văzut nerăbdarea și precipitarea, care au condus la erori neforțate. Spre finalul reprizei, după un timp de odihnă solicitat de antrenorul făgărășenilor, se pare că s-a dat trezirea în tabăra noastră. Se recuperează o minge în apărare și Eugen Frățilă marchează pe contraatac; pe ultimul atac al reprizei, același Eugen Frățilă marchează după o acțiune personală. Scor la pauză 8-10.

Începutul celei de-a doua reprize a continuat forma bună a făgărășenilor, au și mărit diferența pe tabelă, în minutul 37, 14 – 11. Până în minutul 40, deși cu un om în plus pe teren, oaspeții au dus scorul la un singur punct diferență; fără prea multe soluții în atacul nostru și cu o defensivă visătoare oaspeții au egalat în minutul 47, și din minutul 48 au preluat conducerea, scor 20-19.

dsc_4293

Liviu Andrieș solicită timp de odihnă; pe ofensivă (în atac pozițional) soluțiile întârzie să apară și după acest timp de odihnă, dar nici cei din Satu Mare nu prea au soluții, pierzând ușor mingea și Răzvan Szopka păstrează proporțiile scorului prin intervenții bune. Până in minutul 50 restabilim egalitatea, 20-20.

Ultimele 10 minute ale partidei le-au aparținut făgărășenilor, care cu o mișcare mai bună pe apărare, au reușit să marcheze în două rânduri pe contraatac și preluând conducerea, presiunea s-a mutat în tabăra advesrsă. Cu mai mult calm pe atac și siguranță, toată linia centrală a marcat: atât Emilian Turcu, Marius Bahan cât și Marian Filip păstrând o diferență liniștitoare de două goluri. Eliminarea din minutul 55 a lui Lucian Arsene a fost suplinită de intervențiile bune ale lui Răzvan Szopka și pe ofensivă de acțiunea personală a lui Eugen Frățilă. Minutul 28: minge scoasă de același Szopka, iar pe atac dintro poziție incomodă marchează Emilian Turcu; trei goluri diferență 23-26 și meciul era ca și rezolvat. Doar că gazdele nu au cedat așa ușor și au marcat rapid după o bâlbâială în atacul nostru. Apoi au încercat o recuperare rapidă a mingii prin apărare avansată om la om, care le-a și reușit: au redus din diferență: 25-26. Ultimele 25 de secunde: antrenorul gazdelor solicită un ultim time-out (pe atacul făgărășenilor), dar fără rezultate; CSM Făgăraș menține posesia mingii până la finalul jocului și rezultatul final rămâne 25-26 și astfel bifează a treia victorie în Liga Zimbrilor (și prima în deplasare).

dsc_4247

După această victorie CSM Făgăraș își consolidează penultima poziție în clasament și acumulează șapte puncte, apropiindu-se tot mai mult de atingerea obictivului din acest sezon și anume: rămânerea în primul eșalon.

Va rugam sa apreciati pagina: