header

Joc bun cu Poli Timișoara

În cadrul etapei a 24-a din Liga Zimbrilor CSM Făgăraș a primit vizita celor de la SCM Timișoara. Aceștia erau pe poziția a șasea în clasament la o diferență destul de mare de locul 5, HC Odorhei (nouă puncte). Au venit la Făgăraș puțin cam siguri pe ei, crezând că pot câștiga ușor pe terenul penultimei clasate, CSM Făgăraș; dar realitatea din teren a fost diferită.

DSC_8043

Timișorenii au adus în lot mai mulți jucători cu experiență în handbalul românesc: Andrei Păiuș, Vuk Milosevic, Ilie Vaidasigan, Adam Savic, Filip Marjanovic, Filip Lazarov și Cristi Fenici. Punând la socoteală și experiența excentricului antrenor Pero Milosevic, păreau a nu avea nici o problemă în fața făgărășenilor, având în vedere și rezultatul din tur, victorie clară pe teren propriu la 7 puncte diferență.

DSC_8062

De cealaltă parte, elevii lui Liviu Andrieș nu aveau nimic de pierdut, deși veneau după un ”duș rece„ de la București, unde CSM Făgăraș a suferit o înfrângere categorică la 9 punte. De această dată, jucatorii amenajați în runda precedentă au revenit. Atât Marian Filip, Eugen Frățilă, Darius Apolzan cât și Răzvan Szopka au fost apți de joc.

DSC_8067

CSM Făgăraș a început jocul dezinvolt și fără presiune, Răzvan Szopka a prins o formă de zile mari între buturi, dar și apărarea a fost motivată și agresivă. Pe faza de atac toată  partea centală a marcat: Emilian Turcu, Marian Filip și Marius Bahan: minutul 6, scor 3-2.

DSC_8064

Până în minutul al 13-lea beneficiem și de o superioritate numerică, pe care o gestionăm bine: nu primim gol și marchează Marius Bahan, Eugen Frățilă și Eimilian Turcu. Scor : 6-3.

DSC_8058

În următoarele minute marchează  și pivotul nostru, Alexandru Dedu și cealaltă extremă, Darius Apolzan. Răzvan Szopka are trei interveniții consecutive de care nu profită colegii lui în atac; minutul 18, scor 8-5.

DSC_8070

Vine și prima eliminare în tabăra noastră (Lucian Arsene), dar echilibru numeric este rapid restabilit prin eliminare și în tabăra adversă. Primim gol ușor pe contraatac. Marcăm prin Marius Bahan. În minutul 22, Eugen Frățilă are o execuție de artist: o boltă superbă peste Adam Savic. Diferență de două goluri : 10-8.

DSC_8087

Vedeta bănățenilor, Fenici, mai înscrie încă o dată peste apărarea noastră, dar pe atacul următor Mircea Alisie obține lovitură de la 7 metri și Marian Filip marchează. Răzvan Szopka mai are două intervenții bune, dar ambele posibilități de a marca sunt pierdute ușor. În minutu 25 gazdele vin la un singur punct distanță : 11-10.

DSC_8076

 

DSC_8090

Mircea Alisie mai obține încă o lovitură de pedeapsă și Marian Filip marchează. În minutul 28 oaspeții egalează, Darius Apolzan nu îl poate învinge pe Adam Savic și aceștia au posibilitatea de a prelua conducerea pe tabelă, pentru prima dată în acest joc. Pero Milosevic solicită timp de odihnă pentru un ultim atac al timișorenilor; Lucian Arsene primește cea de-a doua eliminare temporară, dar apărarea agresivă face ca mingea să fie recuperată. Alexandru Dedu recuperează o minge pe semicerc și stabilește scorul primei părți : 13-12.

DSC_8113

În partea a doua oaspeții au intrat ceva mai motivați în teren; am avut atacul de început, dar pierdut – am fost egalați elegant, printro aeriană. Am pierdut un alt atac și am dat posibilitatea contraatacului, iar cel mai bun marcator al adversarilor nu a iertat: sârbul Filip Marjanovic a înscris și Poli Timișoara a preluat conducerea. Pentru comentarii la adresa arbitrilor, Emilian Turcu este eliminat timp de două minute. Oaspeții se distanțează la două goluri; Eugen Frățilă își asumă răspunderea și printrun procedeu tehnic frumos, îl învinge din nou pe Savic. Minutul 35, 14-15.

DSC_8121

Au urmat câteva faze în care am primit 3 goluri fără să marcăm; deși Răzvan Szopka a apărat o lovitură de la 7 metri, Marian Filip a pierdut visător o minge, iar pe repliere a primit eliminare temporară și altă lovitură de la 7 metri, transformată în gol. Se pierde altă minge pe atac, iar pe apărare arbitrii (oarecum subiectivi) mai acordă o eliminare lui Marius Bahan. Alt gol primit din lovitură de la 7 metri. Ba mai mult pe atacul nostru Eugen Frățilă ratează o lovitură de pedeapsă. Minutul 39, scor 14-18

DSC_8066

Liviu Andrieș solicită timp de odihnă; pe faza de atac intră și Călin Leordean. Marian Filip marchează după o lovitură de la 7 metri scoasă de Alexandru Dedu. Ne apărăm bine și recuperăm. Marchează Darius Apolzan. Se mai recuperează încă o dată și Emilian Turcu marchează. Minutul 43, revenim la două lungimi în spatele oaspeților. Primim cadou o minge după ce timișorenii nimeresc bara, dar o pierdem foarte ușor și suntem taxați pe contraatac. Marchează și Leordean. Beneficiem de superioritate numerică dar Alexandru Dedu forțează în atac; mai mult, primim gol. Minutul 48, 19-23.

DSC_8143

DSC_8146

Din lovitură de pedeapsă marchează Filip, dar pe apărare primim gol ușor; Filip mai marchează odată de la 7 metri și pe apărare intră Claudiu Mînea. În minutul 51, portarul oaspeților are două intervenții consecutive și colegii săi marchează, minutul 52, din nou diferență de 4 goluri. Apărarea avansată la Cristi Fenici dă roade și se recuperează o minge. Marcheaza Turcu. Apărarea din nou depășită, atacul încearcă rezolvări disperate, minutul 55, scor 21-26.

DSC_8151

DSC_8085

Ultimele 5 minute au devenit interesante după un timp de odihnă cerut de Liviu Andrieș, în care și-a mobilizat elevii: au reușit să marcheze 3 goluri fără să primeasă vreunul; Filip a marcat de două ori (odată de la 7 metri, apoi din acțiune), Adrian Șuteică a apărat o lovitură de la 7 metri și Claudiu Mînea a marcat după recuperarea lui Eugen Frățilă.

DSC_8163

Apărarea avansată propusă de tehinicianul făgărășan, ar fi dat întru totul roadă, dacă s-ar fi marcat în minutul 57; diferența ar fi fost de doar un punct, dar lui Răzvan Mateoniu i s-a opus Savic.

DSC_8165

Experiența celor de la Timișoara s-a văzut în aceste momente. E nu s-au grăbit și au dus atacurile până la limita jocului pasiv și astfel după 60 de minute, partida dintre CSM Făgăraș și Politehnica Timișoara s-a îcheiat cu scorul 25 – 28.

 

Ultimul meci din sezonul regulat, CSM Făgăraș îl va desfășura în fața prorpiilor suporteri, sâmbătă 25 martie 2017, de la  ora 17:00,în  Sala de Sport a Colegiului Național „Radu Negru”, împotriva echipei HC Odorhei.

 

Untitled-1

 

Va rugam sa apreciati pagina: