header

Misiune îndeplinită la Buzău

În cursul acestei săptămâni, ambițioasa noastră echipă a reușit să se impună, în deplasare, împotriva celor de la HC Buzău, într-o partidă ce se anunța a fi derby pentru stabilirea ierarhiei  jumătății secunde a clasamentului Ligii Zimbrilor. Cele trei puncte obținute sunt o cărămidă solidă pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în acest sezon handbalistic.

Final de primă repriză dominat de CSM

În sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău, dăm startul partidei, pe care o conducem în primele cinci minute după acțiuni reușite la linia de nouă metri prin Turcu și Ungureanu. Urmează o serie de greșeli neforțate în tabăra noastră, vine egalarea celor de la Buzău, dar și o accidentare la gleznă suferită de Gabriel Ilie şi acesta nu mai poate continua jocul; este înlocuit de Alexandru Popia, al doilea conducător de joc în atac. Într-o luptă de la egal la egal și cu un public ostil, George Roșca oferă golul reprizei, marcând din jumătatea proprie în poarta goală a adversarilor. În partea secundă a reprizei, profităm de ratările gazdelor și preluăm conducerea meciului, intrând la vestiare cu o diferență liniștitoare, 9-12.

Victorie stabilită în ultimul minut

Începutul reprizei secunde este dominat de echipa noastră care menține diferența de goluri, având un joc foarte bun ofensiv, coordonat de către Emilian Turcu. Defensiva își face treaba, avându-i în centru pe Cosmin Capotă și George Roșca, ceea ce ne permite să înscriem goluri „ușoare” pe coontraatac. Rămânem la conducere pană în minutul 48 când suntem egalați pentru prima oară. Cu patru minute înainte de final, Buzăul interceptează, înscriind pe contraatac și preluând conducerea pentru prima dată în repriza secundă. Nicolae Ungureanu își asumă răspunderea și bombardează poarta adversă de trei ori consecutiv, înscriind și golul victoriei. Ultimul atac le aparține gazdelor care au o ultimă șansă să obțină măcar un punct. Meciul se încheie cu o lovitură  de la 9 metri peste zidul făgărășean, imposibil de străbătut.

51956115_1267165596768996_5131911810441543680_n

 

Deși toate calculele dinaintea partidei tindeau să încline balanța spre victoria celor din Buzău, pe de o parte pentru că aceștia jucau pe teren propriu și își propuneau a 3-a reușită (după victoria de acasă cu Poli Timișoara și din deplasarea de la Suceava), iar pe de altă parte echipa noastră bifase două eșecuri consecutive, plus accidentarea lui Ciprian Vancea, iată că elevii lui Adi Petrea au demonstrat (încă o dată) că formează o ECHIPĂ. Prin jocul dezinvolt şi coerent încă din startul partidei, apărare precisă şi siguranţa dintre buturi, făgărăşenii au reuşit să transmită presiunea rezultatului pe adversar: HC Buzău a fost echipa care a trebuit să alerge după rezultat.
Rezultatul, prin punctele obţinute, este unul foarte bun, extraordinară atitudinea, fantastică mobilizare!
Felictări băieţi!

 

CSM Făgăraș: Răzvan Vîlceanu, Dan Vasile (portari), Nicolae Ungureanu (7), Huta Ștefan Mihail (4), Alexandru Popia (4), Emilian Turcu (3), Tiberiu Constantinescu (3), George Roșca (2), Andrei  Bejinariu (1), Cosmin Capota(1), Alexandru Dedu, Călin Leordean, Claudiu Mînea, Răzvan Mateoniu, Gabriel Ilie, Alin Câmpan.

 

Diana Boriceanu

 

Va rugam sa apreciati pagina: