header

Pregătirea de vară

Noul sezon este pe cale să începă pentru echipa noastră de handbal. După o vancanță de câteva săptămâni de la desfășurarea turneului de baraj de la Brașov (unde s-a realizat obicectivul de rămânere in prima ligă de handbal a României), s-a dat adunarea pentru pregătirea noului sezon.

Sub comanda lui Liviu Andrieș s-a reunit (în formulă nouă) echipa cu care se dorește o performanță mai mare decât aceea de evitare a retrogradării. Pentru acest obiectiv, conducerea clubului a adus jucători noi și a încercat să se întărească pe fiecare post în parte.

Jucătorii Darius Apolzan, Lucian Arsene, Ovidiu Pasere, Andrei Nagy și Florin Ramba și-au terminat înțelegerea cu echipa noastră. Pe această cale le mulțumim pentru efortul depus în sezonul precedent, în vederea atingerii obiectivului și le dorim succes, în continuare în cariera lor sportivă.

Pe nucleul de bază rămas și cu experiență din sezonul trecut, Liviu Andrieș a solicitat întăriri, astfel ca pe fiecare post sa existe o soluție de rezervă aproximativ de aceeași valoare. Astfel că pe postul de inter stâng pe lângă Marian Filip a venit și Ilie Vaidasigan de la CS Politehnica Timișoara; pe postul de extremă stângă pe lângă Eugen Frățilă și Bogdan Dincă a sosit Andrei Bejinariu de la CSM Satu Mare; pe post central au rămas Emilian Turcu și Răzvan Mateoniu; pe inter drept pe lângă Marius Bahan a fost adus Florin Acatrinei de la Dunărea Călărși, iar pe postul de extremă dreaptă pe lângă Călin Leordean a sosit și Tiberiu Constantinescu de la CSM București. O altă noutate este pe postul de portar: pe lângă Răzvan Szopka și Radu Ivanov a sosit Bogdan Tuică de la HC Farul Constanța.

Pe postul de pivot au rămas Mircea Alisie și Alexandru Dedu, iar pe partea defensivă mai există și alte soluții prin Claudiu Mînea și Mihai Blaga.

De la data reunirii lotului, după terminarea vacanței competiționale, s-a efectuat un semi-cantonament care au vizat mai mult pregătirea fizică. În perioada 28-29 iulie au avut loc primele partide amicale cu CS Politehnica Timișoara, la Buziaș. Apoi în perioada 4-5 august echipa noastră a disputat două partide în compania celor de la Potaissa, la Turda. Câteva zile mai târziu, pe 8 august s-a mai jucat un meci amical la Odorhei.

A urmat apoi „Cupa Vaslui”, competiție desfășurată în perioada 13-15 august, unde CSM Făgăraș a început să lege un joc coerent și noii jucători au dat smne din ce în ce mai bune de integrare. S-au jucat 3 partide: cu CS Știința Municipal Bacău, HC Vaslui și CSU Suceava.

În perioada imediat următoare, la Făgăraș a avut loc turneul amical „Zilele Cetății” unde la fel jucătorii noștri au făcut partide bune împotriva celor de la CS Politehinica Timișoara și CS Politehnica Iași.

Pe finalul lunii august elevii lui Andrieș au mai efectuat două teste împotriva echipei CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu.

„Pe asamblu a fost un stagiu de pregătire bun, în care am fost nevoiți să integrăm în jocul nostru alți patru colegi noi într-o perioadă relativ scurtă de timp. Am avut parte și de câteva partide mai tari, cum a fost cu Turda, Odorhei, Suceava, Timișoara, dar și câteva mai ușoare cu echipe din liga secunda cum ar fi Bacău sau Târgu Jiu. Foarte puțin a contat scorul final din aceste partide, ci ne-am concentrat pe omogenizarea echipei: pe crearea de relații de joc și o bună comunicare în teren.”

Va rugam sa apreciati pagina: