header

Prima victorie în play-out

Etapa a 2-a din play-out. CSM Făgăraș venea în fața proprilor suporteri după multe partide fără victorie și era obligată să câștige cele trei puncte puse în joc pentru a se menține în lupta pentru evitarea barajului. De cealaltă parte lucrurile stăteau aproximativ la fel: HC Vaslui a fost învinsă pe teren propriu de CSU Suceava și spera să poată recupera punctele în partida de la Făgăraș.
Din lotul pe care l-a avut la dispoziție Liviu Andrieș, au lipsit Emilian Turcu și Ilie Vaidasigan, în recuperare după accidentari, iar situația lui Florin Acatrinei este în continuare incertă.

DSC_6569
Oaspeții au început mai bine partida și au preluat conducerea înca de la primul atac; după 10 minute aveau un punct avantaj (4-5), cele mai multe acțiuni avându-l în prim plan pe Gabriel Bujor, principalul marcator în sezonul regulat.
Față de jocul precedent al echipei noastre, cu CSM Focșani, s-a văzut ceva mai multă determinare, dar presiunea rezultatului și-a spus cuvântul și de abea în minutul 21 s-a reușit egalarea prin Marian Filip, care de această dată a avut o prestație bună și pe atac și pe apărare. Făgărășenii au avut posibiliatea să preia conducerea în mai multe rânduri pe final de primă repriză, dar cei care au fost mai pragmatici , au fost tot oaspeții, care au intrat la pauză cu avantaj minim, 14-15.

DSC_6597
Pe final de primă repriză a intrat între buturile porții noastre Bogdan Fuică și a reușit să pareze o lovitură de pedeapsă; acesta a rămas în poartă pe tot parcursul reprizei secunde, chiar dacă titular intrase Răzvan Szopka.

DSC_6622
Jocul a devenit și mai încrâncenat după pauză și până în minutul 38 s-a mers de la egal la egal, făgărășenii gestionând bine o dublă inferioritate numerică. Pe fondul unor greșeli copilărești pe partea ofensivă a echipei noastre, oaspeții se distanțează la două lungimi: minutul 40, Făgăraș 19, Vaslui 21.
Liviu Andrieș schimbă linia ofensivă de 9 metri și astfel Vancea, Filip și Bahan intră și dau randament; Filip marchează și obține o eliminare în tabăra adversă. Pe apărare Cosmin Capotă și Claudiu Mînea se apără ceva mai agresiv și reușesc să recupereze. Ba mai mult vine o a doua eliminare temporară în tabăra adversă pentru că s-a împiedicat repunerea mingii în joc.

DSC_6602

DSC_6619
Tiberiu Constantinescu aduce egalarea, pe fondul unei faze succesive, dar pe apărare Andrei Bejinariu „acordă” lovitură de la 7 metri și primește eliminare. Bogdan Fuică reușește a doua paradă, Tiberiu Constantinescu pus pe contraatac nimerește bara și începe un recital al ratărilor de ambele părți. Joc pe contre, greșeli neforțate, mai ratăm și noi o lovitură de pedeapsă, publicul este trecut prin toate stările. Minutul 47, 21-21, time-out Vaslui.

DSC_6668
Imediat după time-out, vasluienii obțin lovitură de pedeapsă și principalul marcator al vasluienilor din această partidă, Gabriel Bujor, nu reușește nici el să treacă mingea de Bogdan Fuică – deja specializat în a strica atmosfera pe banca tehnică a adversarilor, unde antrenorul Bozo Rudic e deja cu nervii întiși la maximum.

DSC_6673

DSC_6704

În ultimele 10 minute s-a intensificat și mai mult jocul fără soluții, hazardat și grăbit, marcându-se doar de 5 ori în ambele porți; Bahan forțează pătrunderea și obține o eliminare, apoi în superioritate marchează: 22-21. Apărarea își face datoria, Fuică reține o minge aruncată din joc prepasiv și aveam atacul.

DSC_6575 De această dată fructifică Ciprian Vancea 23-21, dar pe apărare primește eliminare. Recuperăm, nu avem soluții și aproape de pasiv, pierdem mingea. Înscrie pentru a 10-a oară Gabriel Bujor, 23-22. Expiră eliminarea, suntem în efectiv complet, construim un atac succesiv și marchează Marian Filip (24-22).

DSC_6625
Antrenorul oaspete, din ce în ce mai nervos pe margine, se ceartă cu toată lumea; ultimele 4 minute. Bahan și adversarul direct primesc eliminare, Tiberiu Constantinescu recuperează, dar pe atac Călin Leordean nu reușește să înscrie. Nici adversarul nu înscrie. Avem din nou posesie.
Pentru picior intenționat vasluienii rămân în 4 și cu toate ca avem superioritate, pasăm la intercepție; Răzvan Mateoniu faultează pe repliere, este eliminat și adversarul înscrie, 24-23.

DSC_6705
Cu doar un minut și jumătate înainte de terminarea jocului pierdem foarte ușor atacul. Din fericire pentru noi, nici vasluienii nu sunt mai inspirați. Ultimul minut, avans un gol și posibiliate de a încheia meciul. Plimbăm mingea până la prepasiv, apoi Liviu Andrieș cere time-out. Timpul trece în favoarea noastră, dar nu reușim să marcăm.

DSC_6689
Cu doar 5 secunde înainte de final Bozo Rudic are o ieșire nervoasă și intră în conflict cu masa oficială. Drept urmare jocul se întrerupe, au loc discuții între arbitrii și observator, care decid eliminarea prin cartonaș roșu, apoi albastru.

DSC_6674

DSC_6678
CSM Făgăraș reușește prima victorie din acest an, după o secetă de patru luni și păstrează în continuare șanse de a se clasa pe primele locuri în play-out. În cealaltă partidă CSM Focșani a pierdut pe teren propriu cu CSU Suceava, iar clasamentul arată în felul următor:

Pos. Echipa V E I Pct
CSM Fagaras 4 0 4 12
CSU Suceava 4 2 2 14
CSM Focsani 2007 3 2 2 11
HC Vaslui 3 0 5 9

DSC_6755

 

Etapa a a III – a din play-out, duce echipa noastră pe ternul celor de la CSU Suceava, iar partida va avea loc sâmbătă 28 martie, de la ora 18:00

Cristian Ramba

Va rugam sa apreciati pagina: