header

Victorie pe final cu Satu Mare

 

În cadrul etapei a treia a play-out-ului, CSM Făgăraș a primit vizita celor de la CSM Satu Mare. Înaintea acestui meci diferența în clasament era de șase puncte. Pentru a-și ușura parcursul spre baraj și a evita emoțiile retrogradării, victoria era oligatorie pentru elevii lui Liviu Andrieș. Din acestă cauză presiunea pe jucătorii făgărășeni s-a simțit.

DSC_8583

DSC_8533

Meciul a început cu echipa noastră timorată și speriată de miza meciului; pe faza de atac soluțiile au apărut greu, iar pe apărare mișcarea nu a fost una extraordinară. Până în minutul 5 s-a mers de la egal la egal, dar din minutul 11 oaspeții aveau un avans de 3 goluri pe tabela de marcaj. Cursul jocului a fost același până la pauză: ratări din partea noastră în situații de unu la unu, apărare visătoare, eliminări temporare din neatenție. Minutul 20 scor 6-9. Liviu Andrieș a fost nevoit să ruleze jucătorii atât din linia centrală, cât și extremele, dar nici unul dintre ei nu părea să fi prins o dispoziție bună de joc. La pauză scorul era 10-12 și atmosfera devenise și mai apăsătoare.

DSC_8554

DSC_8545

DSC_8558

Repriza a doua a fost ceva mai animată; se pare că pauza a prins bine. Deși ezitările au continuat pe ambele faze (atac și apărare), jucătorii făgărășeni și-au dat seama că adversarul nu este chiar atat de dificil și prin Bogdan Dincă și Emilian Turcu, care au reușit câte o dublă, s-a ajuns la scor egal: 16-16, minutul 40. Din acest moment jocul a devenit unul de urmărire pentru făgărășeni, care se apropiau la egal dar nu reușeau sa preia conducerea. S-a mers așa până în minutul 49, când după ratări incredibile din situații clare al făgărășenilor, Satu Mare avea trei goluri avans. Se anunțau 10 minute de totul sau nimic. Cartea contraatacului s-a dovedit iarăși folositoare și Bogdan Dincă reduce din diferență.

DSC_8567Linia de nouă metri prin Călin Leordean, care marchează două puncte consecutiv, destabilizează apărarea adversă și în minutul 55 scorul revine la egal, 22-22. Se ratează lovituri de la 7 metri de ambele părți: Darius Apolzan se joacă puțin cu nervii celor prezenți și ratează, iar de partea cealaltă suntem salvați de bară. Marian Filip își aduce aminte că poate marca de la distanță și nu ezită. Pe un ultim contraatac Bogdan Dincă marchează spre deliciul publicului și oaspeții nu mai au timp pentru alt atac. Este pentru prima dată în acest meci când CSM Făgăraș conduce la puncte marcate. Din fericire scor final: 24-23.

DSC_8570

DSC_8575

DSC_8587

DSC_8591

O victorie chinuită, cu trei puncte scoase norocos în ultimele minute, dar care asigură în proporţie de 80% (din punct de vedere matematic) intrarea la baraj. Până atunci CSM Făgăraş mai are de disputat partide din play-out. Următoarea partidă va fi la Suceava, miercuri 26 aprilie. Urmează apoi două partide pe teren propriu cu CSM Focşani şi Steaua Bucureşti.

DSC_8606

DSC_8617

Va rugam sa apreciati pagina: