Calificare spectaculoasă în Cupa României

Turul I al Cupei României la handbal  masculin a programat partida dintre CSM Făgăraș și CSM Odorheiul Secuiesc; înaintea partidei șansele echipei noastre erau rezervate, dar un rezultat pozitiv nu era imposibil. Echipa adversă nu traversa cel mai bun moment – penultimul loc în Liga Zimbrilor, cu doar o victorie în 17 etape (cu CSM Oradea în octombrie 2022), având doar șanse matematice de evitare a locurilor de retrogradare directă.

Încă din startul partidei echipa noastră a făcut un joc plăcut și au marcat lejer prin cei mai în formă marcatori, Tibi Constantinescu și Mihai Cotinghiu, cărora le-au ieșit aproape toate artificiile tehnice. Adversarul nu a cedat ușor, dar jucătorii echipei din secuime au fost vizibil iritați de atitudinea și maniera de joc a făgărășenilor. Egalitatea a fost constantă pe tot parcursul primei reprize, 5-5 (min. 12), 12-12 (min. 20) pentru ca la finalul reprizei tabela să indice 16-16.

În actul secund, din minutul 40, echipa din Odorhei s-a văzut nevoită să alerge după egalare; Mihai Contighiu înscrisese de 4 ori la rând. Presiunea era mare pe adversar, dar apărarea echipei noastre a dat roade: în min. 50 CSM Făgăraș avea avans 3 goluri (31-28). Povestea devine și mai frumoasă cu 5 minute înainte de final, când reușim să marcăm din lovitură de la 7m (singura reușită din cele 4 primite), prin Darius Cupu, distanțându-ne la 4 goluri diferență.

Entuziasmul devin general, atât în teren, cât și în tribune. Dar meciul nu este încheiat. Cu o ultimă răbufnire de orgoliu, harghitenii (după 2 time-out-uri) reușesc prin apărare avansată recuperarea rapidă și în 5 minute egalează. Finalul timpului regulamentar: 34-34

În astfel de situații, regulamentu prevede lovituri de la 7m. pentru stabilirea echipei câștigătoare. Presiunea pare că este mai mare pe CSM Odorhei. În tabăra noastră, atmosfera relaxată, doar nu avem nimic de pierdut.

Prima lovitură CSM Făgăraș, înscrie Bogdan Dincă. Cum nu se putea mai bine pentru noi, apără Marian Florea și avem ascendent moral. Înscriu Mihai Cotinghiu și Darius Cupu, dar și adversarii. Scor 37-36. Răzvan Mateoniu nu este în cea mai bună formă, scapă mingea pe lângă poartă, dar adversarul înscrie. Egalitate 37-37. Înscrie Tibi Constantinescu (cu emoții, suporterii știu de ce), iar la prima apariție în poartă Radu Ivanov încheie partida printr-o intervenție cât o calificare. Rezultat final 38-37.

Celelalte rezultate:

  • CSM Focșani 2007 –  CSM Oradea 33-26
  • CSM Sighișoara – CSM București 22-34
  • CSU Pitești – CS Universitatea Craiova 33-38
  • CSM Alexandria – CSM Vaslui 30-38
  • CS Medgidia – ACS HC Buzău 28-36
  • SCM Politehnica Timișoara – CSM Bacău 29-28 (8-7 la aruncările de la 7m.)
  • CS Unirea Sânnicolau Mare – CSM Reșița 36-32
  • CSU C- tin Brâncuși Tg. Jiu – CS Sporting Ghimbav 36-35
  • CS Politehnica Iași – AS HC Pietricia Neamț 40-24
  • CS Universitatea Cluj – CSU Suceava 34-40

 

Spectacol. Calificare. Emoții. Un meci care aduce aminte de atmosfera din Liga Zimbrilor unde ne duelam cu adversari de calibru și pe care sperăm să o avem cât mai des. Până la următoarea partidă în Cupă României, continuă play-off-ul pentru calificare în Liga Zimbrilor. CS Medgidia vine la Făgăraș pentru etapa a 3-a, duminică 19 februarie, de la ora 17:00.

Felicitări băieți! La mai mare!

Lăsați un comentariu

Sign Up

Become a member of our online community and get tickets to upcoming matches or sports events faster!