Un punct cât o victorie la Sighișoara

În play-off-ul pentru promovare au ajuns cele mai bune echipe din seriile Diviziei A la handbal masculin. Toate partidele sunt interesante, orgoliile sunt mari și așteptările pe măsură. Echipa noastră s-a deplasat la Sighișoara contând pentru etapa a 2-a și a oferit un spectacol pe măsură, într-o atmosferă ostilă cu tribunele sălii „Radu Voina” pline.

Cu CSM Sighișoara câștigatoare a 6 puncte din tot atâtea posibile în acest sezon și echipa noastră în căutare de revanșă, meciul prezenta toate ingredientele pentru un „derby” local. Cum era de așteptat, echilibrul a fost cheia jocului în general și nici o echipă n-a izbutit să se desprindă decisiv. Prima parte a fost una încrâncenată: min. 5 ( scor 2-2), min 11 (5-5), min 21 (11-11), dar echipa gazdă cu avantajul terenului propriu și atmosfera din tribune, a intrat la pauză cu avantaj de două puncte (16-14).

 

În partea secundă, Făgărașul a început în forță și a egalat prin Mihai Contighiu, care confirmă apetitul ofensiv din prima repriză (și ajunge la 7 reușite). S-a mers de la egal la egal până în min. 44 (22-22), Ovidiu Pasere bifând 3 reușite consecutiv.

Se anunța un final de meci tensionat; apărarea cu Cludiu Mînea revenit, ajutată și de intervențiile oportune în poarta apărată de Marian Florea, mențin rezultatul strâns. Finalul pare similar cu cel din prima repriză, min. 57, avantaj Sighișoara 2 puncte (30-28). Insistența pe atac a făgărășenilor duce la o apărare agresivă a gazdelor, care se văd în dublă inferioritate numerică în ultimul minut. Experiența și-a spus cuvântul prin Tibi Constantinescu la ultimele aruncări de la 7m și astfel CSM Făgăraș vine de la Sighișoara cu un punct în clasament, dar care valorează cât o victorie pentru echipă. CSM Sighișoara – CSM Făgăraș 32-32.

CSM FĂGĂRAȘ: Ivanov Radu, Murariu Alexandru, Popa Justinian, Dincă Bogdan, Manciu Daniel, Cupu Darius (1), Ursu Cătălin, Mateoniu Răzvan (3), Mînea Claudiu, Florea Marian, Moga Octavian (3), Blaga Mihai (2), Constantinescu Tiberiu (5), Pasere Ovidiu (4), Bodîrnea Laurențiu (1), Cotinghiu Mihai (13).

Clasament după etapa a 2-a
  1. CS U Cluj 6p.
  2. CSM Alexandria 6p.
  3. CSM Reșița 6p.
  4. CSM Sighișoara 4p.
  5. CSM Făgăraș 1p.
  6. CS Poli Iași 0p.
  7. CS Medgidia 0p.
  8. CSU C-tin Brâncuși Tg. Jiu 0p.

Play-off-ul pentru promovare este intrerupt de meciul cu CSM Odorheiul Secuiesc din Cupa României. Acesta este programat miercuri 15 februarie, pe teren propriu, de la ora 17:00.

Etapa a 3-a din play –off este tot pe teren propriu cu CS Medgidia, duminică 19 februarie, cu începere de la ora 17:00.

 

Lăsați un comentariu

Sign Up

Become a member of our online community and get tickets to upcoming matches or sports events faster!