sursa foto: Compania Națională de investiții

Proiectul de amenajare Baza sportivă de tip 1, în locul terenului de zgură, din zona ștrand, prinde contur. Municipiul Făgăraș, ca beneficiar al proiectului, a fost inclus în lista sinteză de către CNI. Se așteaptă emiterea Certificatului de Urbanism, după care urmează emiterea avizelor și începerea demersurilor pentru efectuarea lucrărilor.

Includerea în lista sinteză reprezintă cel mai important pas din acest proiect. Proiectul a fost demarat în 2019 prin Compania Națională de Investiții în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și care are ca beneficiar Municipiul Făgăraș, care a pus la dispozitie terenul, ca aport propriu, întreaga investiție fiind finanțată prin CNI, de Guvernul României.


Este vorba de un proiect angajament al Guvernului și FRF față de UEFA, în perspectiva organizării Turneului Final de Campionat European de fotbal, mai exact ,,Obiectivele de investiții din cadrul P.N.C.I.P.S. – subprogramul “”Complexuri sportive””


– conform prevederilor H.G. nr. 1093/2013, modificată și completată prin H.G. nr. 232/2017 privind declararea de interes public și de importanță națională a Campionatului European de Fotbal 2020 -“.
Conform proiectului aprobat baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:


► Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
► Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m
► Clădire vestiare și administrativă
► Parcare autovehicule și autocar

Categories: CSM Fagaras